DOLAR 34,2081 0.05%
EURO 37,2834 0.18%
ALTIN 2.951,120,84
BITCOIN 23010231.172%
İzmir
27°

AÇIK

18:30

AKŞAMA KALAN SÜRE

Samulaş’ta grev! İyi Parti’den Destek
507 okunma

Samulaş’ta grev! İyi Parti’den Destek

ABONE OL
16/10/2024 13:00
Samulaş’ta grev! İyi Parti’den Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer Faruk KOCABAŞ / SAMSUN-BHA

SAMULAŞ ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için masaya oturan Demir-Yol İş Sendikası’na bağlı işçiler, verilen teklife sıcak bakmayarak yeniden görüşme talep etmişti. Yeniden görüşmede de olumlu sonuç alınamaması durumunda grev kararı alınacağı söyleniyordu. İşçilerin çoğunluğu yeniden görüşmede verilen teklif ve hakların yetersiz olduğunu savunarak kendi aralarında anket yapmaya karar verdiler. Bu ankete katılan 600’e yakın işçinin çok büyük bir çoğunluğu grev yapılmasını isterken, azınlık taraf ise masada uzlaşılmasını talep etmişti. Yeniden yapılan görüşmede de uzlaşma sağlanamayınca, işçiler greve gitme kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanından destek

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Toplumsal Politikalar Başkanı İmren Nilay Tüfekci, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunarak şu sözleri sarf etti, “İtibarlarına, yandaşlarına ve sosyal medyadaki göz boyama sanatlarına uygulamadıkları tasarrufu yine emekçiye uygulayan zihniyetle karşı karşıyayız. SAMULAŞ işçileri, şehrimizdeki toplu taşımanın en önemli faktörlerindendir. Anlaşma yoluna gitmemekte ısrar edip onları ciddiye almayanların iş bilmezliği ve öngörüsüz olmaları sebebiyle SAMULAŞ işçileri greve gitme kararı aldılar” dedi.

İşçinin hakkını vermezseniz otobüsler otoparkta kalacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin son günlerde açıkladığı yeni alınan otobüsler ile ilgili konuya da değinen Tüfekci, “Sosyal medyada boy boy reklamını yaptığınız, yeni aldığınız otobüsleri otoparka çekip DEV TAKVİYE diye şov yapıyorsunuz ya; şayet işçilerin hakkını vermemeye devam ederseniz, yeni aldığınız otobüsler çektiğiniz otoparkta kalmaya devam edecekler” diye konuştu.

“İşçi emekçi kardeşlerimizin yanındayız”

Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, bu mücadelede işçilerin yanlarında olduklarını belirterek, “Samsun insanı devletine bağlıdır ancak hakkını da kimsenin koltuğuna yedirmez. Bunu sizden önceki ama yine SİZDEN olan “büyükleriniz” iyi bilir. Şehrimizin ulaşım yükünü sırtlayan, layığıyla işini yapan Samulaş işçilerinin onurlu mücadelelerinde parti teşkilatlarımızla beraber sonuna kadar yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

BHA

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.