DOLAR 34,2906 0%
EURO 37,0908 0.16%
ALTIN 3.011,15-0,59
BITCOIN 0%
İzmir
22°

AÇIK

15:44

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Deneyimli ulusal güreşçi mesleğini dünya şampiyonluğuyla noktalamak istiyor
450 okunma

Deneyimli ulusal güreşçi mesleğini dünya şampiyonluğuyla noktalamak istiyor

ABONE OL
27/10/2024 17:40
Deneyimli ulusal güreşçi mesleğini dünya şampiyonluğuyla noktalamak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KOCAELI (AA) – Mesleğinde 4 Türkiye şampiyonluğu bulunan 36 yaşındaki Arı, Hırvatistan’da 8-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonası’nda ikinci olarak birinci kişisel memleketler arası muvaffakiyetini elde etti.

Yaklaşık 25 yıldır sürdürdüğü faal spor mesleğini dünya şampiyonluğuyla noktalamak isteyen Arı, dünya şampiyonasına antrenör olarak misyon yaptığı Darıca Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ilişkin salonda ağır tempoda hazırlanıyor.

Şampiyonanın akabinde jübile yapmayı planlayan Uğur Arı, şampiyon sportmenler yetiştirmek için antrenörlüğe ağırlaşacak.

“Güreş benim için bir hayat tarzı”

Milli atlet Uğur Arı, AA muhabirine, güreşin kendisi için bir ömür usulü olduğunu, yaşadığı sakatlıklara karşın güreşi bırakmadığını söyledi.

Dünya ikinciliğiyle gurur duyduğunu belirten Arı, “Şampiyonluğu elimden kaçırdığım için çok mutsuzum lakin ikinciliği de kazandığım için çok memnunum. Benim için büyük bir derece. Türk bayrağını orada dalgalandırmak benim için büyük bir onur. İnşallah seneye şampiyonluğu almak nasip olur.” dedi.

Arı, güreşin ağır bir spor olduğunu ve yaşı nedeniyle sürdürmekte zorlandığını lisana getirerek, “Önümüzdeki yıl inşallah kategorimde Dünya Şampiyonasına katılarak şampiyon olmak ve artık bu spora orta verip öğrencilerime odaklanarak onlarla idman yapmak istiyorum. Seneye dünya şampiyonu olmak ve sonra da jübilemi yapmak istiyorum.” tabirlerini kullandı.

“Altyapıyı sağlam temellerle atarsak Türk güreşi ilerler”

Güreşte önceliğin altyapı olması gerektiğini vurgulayan Arı, antrenörlerle atletlerin sık sık kamplar yapması gerektiğini, altyapı ne kadar sağlam olursa Türk güreşinin de o kadar ilerleme kaydedeceğini anlattı.

Finalde kaybettiği rakibiyle gelecek yıl bir kere daha karşılaşmak istediğine belirten Arı, “Hırvatistan’daki rakiplerim çok güzeldi. En son finalde yenildiğim rakibim Bulgaristan atleti, geçen yıl da dünya şampiyonuydu. Bunun gerilimiyle maça çıktım. Yenebilirdim diye düşünüyorum lakin rakibim de pek güzeldi. İnşallah seneye tekrar karşılaşırsak onu yenip şampiyon olmak istiyorum.” diye konuştu.

Muhabir: Cem Ali Kuş

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.