Kıbrıs Türk Basını’nın ve Edebiyatının 1930’lu yıllardan günümüze en uzun soluklu yazarlarından olan Hikmet Afif Mapolar, 21 yıl önce aramızdan ayrılmış olmasına karşın, geride bıraktığı eserleriyle güncelliğini korumaya devam ediyor. Bilindiği gibi; özelde Mağusa, genelde Kıbrıs kültürü ve tarihi üzerine araştırma ve yayın çalışmalarıyla dikkat çeken SAMTAY Vakfı; kuruluşunun 10. yılında, “SAMTAY Vakfı 10 Yaşında”, “Kıbrıs Türk Edebiyatı”, “Basın Davaları” başlıklı kitapları kültür arşivlerimize kazandırmıştı. Yayımladığı başvuru nitelikli 40 eseriyle akademik kuruluşların ve okurların güvenini kazanan vakfın, 2010 yılındaki son yayımı, Mapolar’ın 1982 yılında Kıbrıs Postası gazetesinde tefrika edilen Şantöz romanı oldu.
SAMTAY Vakfı Başkanı Suna Atun, yalnız doğum veya ölüm günlerinde değil, sanatseverler tarafından her zaman sevgi ve özlemle anılmakta olan Hikmet Afif Mapolar ve yeni yayımladıkları romanıyla ilgili şu bilgileri verdi :
“Üstad, Hikmet Afif Mapolar toplumsal belleğimizin en büyük unutulmazlarından biridir. Aramızdan ayrılalı 21 yılı geride bırakmış olsa da, biz onu bıkıp yorulmadan yazdığı öyküleri, romanları ve gazete köşe yazılarıyla anmaktayız. Önce ‘Mermer Kadın’ kısa süre sonra ‘Aşk Vadisi’ adlı tefrika romanlarını kitaplaştırdığımız, Mapolar’ın bu gün de “Şantöz” romanını kültür arşivlerimize kazandırmanın sevinç ve onurunu yaşamaktayız.
“ Şantöz”, Kıbrıs insanı ekseninde gelişen gerçek olaylarla örgülenmiş son derece ilginç bir roman. Mapolar, tamamen Kıbrıs insanını, Girne’de yaşamış kişileri Şantöz romanına taşımıştır.”
HABERLER
3 gün önceHABERLER
3 gün önceKÖŞE YAZARLARI
7 gün önceKÖŞE YAZARLARI
12 gün önceKÖŞE YAZARLARI
18 gün önce