DOLAR 33,0751 0.23%
EURO 36,0438 0.11%
ALTIN 2.614,461,75
BITCOIN 21258521.33674%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

131 okunma

İzmir’de mülteciler ve Rumeli göçmenlerinin sorunları tartışıldı

ABONE OL
08/12/2010 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

zmirde-mlteciDokuz Eylül Üniversitesi İzmir Stratejik Planlama ve Yönetişim Merkezi’nin  (İZİSYÖM) organize ettiği ve Konak Belediyesi’nin destek verdiği sempozyumda “Sığınmacı ve Mültecilerin Çok Yönlü Sorunları ve Dış Göç Yönetimi” masaya yatırıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Desem salonunda gerçekleşen sempozyuma  İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, D.E.Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İZİSYÖM müdürü Prof. Dr. Zerrin Toprak,  İzmir Ticaret Odası başkan vekili Akın Kazançoğlu, Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Gazeteci-Yazar Rifat Sait, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Şafak Elmas, Kırım Türkleri Dernek Başkanı Erdin Boray, Mülteci-Der Başkanı Avukat Taner Kılıç ve çok sayıda izleyici katıldı. Sempozyumda yönetmen Tahsin İşbilen’in mültecilerle ilgili  kısa belgesel filmi de gösterildi.

İki farklı oturumda gerçekleşen sempozyumda sabah ki bölümün moderatörü Prof. Dr. Ömür Özmen oldu. Bu bölümde konuşmacılar mültecilerin sorunları, mültecilerle ilgili yasaların yetersizliği ve yaşanan dramatik olaylar konuştular. Toplantıda Türkiye’ye İran, Afganistan ve Afrika’dan gelen sığınmacıların arttığı, bu kişilerin bulundukları zor durumları ve Yunanistan’a kaçak yollardan geçişleri esnasında yaşanan üzücü  olaylar hatırlatıldı.

Toplantının öğleden sonraki ikinci oturumunda moderatör Prof. Dr. Oğuz Sancakdar oldu. Toplantının bu kısmında  BASAM Başkanı Rifat Sait, İzmir’deki Rumeli göçleri ve Rumeli göçmenlerinin sorunları üzerine bir konuşma yaptı. Sempozyum sonunda konuşmacılara teşekkür sertifikaları verildi.

 

    En az 10 karakter gerekli