DOLAR 33,0751 0.23%
EURO 36,0438 0.11%
ALTIN 2.614,461,75
BITCOIN 21258521.33674%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

183 okunma

Edebiyat festivali salonlardan sokaklara taştı

ABONE OL
20/04/2011 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edebiyat-FestivaliUluslararası 1. İzmir Edebiyat Festivali görkemli bir açılışla başladı. Türkiye’nin en önemli yazar ve şairleri Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onur Konuğu Tahsin Yücel ve Konuk Ülke Almanya’dan katılan Björn Kern, Habib Bektaş, Menekşe Toprak, Yüksel Pazarkaya ile Türk Edebiyatına katkı koymuş, öncülük etmiş pek çok yazar ve şairin bir araya gelmesiyle gerçekleşen 1.Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali İzmirlilerin de katılımıyla renkli bir açılışa sahne oldu.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde Konuk Ülke Almanya’dan 1.Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’ne katılan Björn Kern, Habib Bektaş, Menekşe Toprak, Yüksel Pazarkaya “Almanya ve Göç Edebiyatı” hakkındaki söyleşileriyle beyin fırtınası yaşattı. Düşünceyi boyutlandırarak eşsiz bir sohbet gerçekleştiren yazarları dinleme fırsatı bulan İzmirliler programdan sonra insan ruhunu sarmalayan seçkin müzikler dinledi. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam eden etkinliklerle eşzamanlı olarak Alsancak “Sevgi Yolu” da Hidayet Karakuş, Handan Gökçek, Muzaffer İzgü, Aydın Şimşek, Mustafa Albayrak, Zeynep Sönmez, Birsen Ferahlı ve Bekir Yurdakul’un katıldığı etkinlikle Festival sokağa taştı. İzmirliler güzel bahar havasında okuyucusu oldukları yazarlarla bir arada bulunma ve keyifli edebiyat sohbetlerinden yararlanma şansını yakaladı. Sevgi Yolu’nda söyleşilerin yanı sıra Türk  ve dünya müziğinden seçme eserlerin Sevgi Yolu’na yayılmasıyla “müzikli dakikalar” yaşandı. .

 

    En az 10 karakter gerekli