DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2244075-0.17017%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

168 okunma

2012 Savaş değil olimpiyat Yılı

ABONE OL
01/01/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni bir yıla girdik. Yeni yılın heyecanını yılın hemen başında içimizde yaşamaya devam ediyoruz. İnsanlar yeni bir işe girdiği zaman, yeni bir ev aldığı zaman, yeni bir kazanım elde ettiği zaman yeni, yeni hayaller kurarak yeni umutlar peşinde koşmaya çabalar. Toplum da her yeni bir yıla girdiği zaman ülke olarak insanlarımızın belli bir beklentileri olur. Nedir bu beklentiler denirse, her meslek gurubu başta ekonomik yapıları olmak üzere yaşamında ve görevinde var ise olumsuzlukların ortadan kalkmasını isterler. 2011 yılına girerken de bu duygularımızı ve düşüncelerimizi ortaya atarak yeniliklerden yana tavırlarımızı göstermişizdir. 2011 yılı içerisinde dünyada Türkiye’yi de etkileyen önemli olaylar oldu. Bunların en büyüğü de Arap ülkelerinde gerçekleşen olaylardı. Bu olaylardan, dış güçlere karşı ülkesi için direnen Libya lideri Kaddafi’nin her ne kadar bazı olumsuz durumları olsa da ülkesinin bağımsızlığı için yaşamını kötü bir şekilde kaybetmesi dünyada tüm insanları incitti. Ama Kaddafi ülkesinin bağımsızlığı için dış güçlere karşı direnmesini canı pahasına da olsa gösterdi. Hepimizin bildiği gibi son aylarda komşumuz Suriye’de de bazı karışıklıkları her gün televizyonlardan izliyoruz.

Bu konuda Türkiye’nin de yer alacağı olayları yakından takip ediyoruz. Savaş olsun istemiyoruz. Çünkü savaşın tüm dünyaya olumsuz sonuçları olduğunu hepimiz biliyoruz.

 

ORTADOĞU FELAKETE DÖNMESİN

 

Bu defa Ortadoğu’da yaşanacak olayların Türkiye’yi de içine alacak şekilde geniş bir bölgeyi kapsayacağından üzüntü verici olayların gerçekleşeceğini hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı savaşın bir felaket olacağını bildiğimiz için savaşların çıkmasını istemiyoruz. 2012 yılını spor ortamları açısından ele alırsak, bu yılın spor açısından bir özelliği var. Bu yıl dünyada M.Ö. 776 yılından bu yana savaş dönemleri dışında kalan zamanlarda her dört yılda bir, tüm dünya ülkelerinin bir araya gelerek spor adına mücadele ettikleri İngiltere’nin Başkenti Londra’da yapılacak olan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları var. 27 Temmuz–12 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Londra Olimpiyat Oyunları’na aylar kala dünya üzerinde gerçekleşecek bir savaş olimpiyat oyunlarını etkileyecektir. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya sporcuları 27 Temmuz 2012 tarihinde başlayacak olan olimpiyat oyunlarına odaklanmışken, dünyayı etkileyen olumsuz bir olayın yaşanması olimpiyatları da gölgede bırakacaktır. 1936 yılında Almanya’da gerçekleşen olimpiyatlardan sonra 1939 yılında İkinci Dünya Savaşı’nın çıkması üzerine savaş 1944 yılında sona erse de 1948 yılına kadar hiç olimpiyat oyunları gerçekleşemedi. Savaşın olması dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyat oyunlarını da ortadan kaldırıyor. Türkiye’den de 2012 Olimpiyat Oyunları’na katılacak sporcuların, kalpleri 27 Temmuz 2012 tarihine göre heyecanlı bir şekilde atmaktadır. Olimpiyat oyunları dünyanın en büyük spor organizasyonlarıdır. Dünya barışına hizmet eder. M.Ö. 776 yılında Yunanistan’da ilk organizasyonunun gerçekleşmesinin sebebi o tarihlerde var olan savaşlara karşı dünya barışını sağlamak içindir.

Onun için 2012 yılı savaş yılı değil, olimpiyat yılı diyoruz.

 

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli