DOLAR 33,0654 0.19%
EURO 36,0431 0.11%
ALTIN 2.619,761,96
BITCOIN 21350612.09232%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

97 okunma

İzmir’deki Atletizm Şampiyonası’ndan

ABONE OL
12/02/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından aAtletizm müsabakalarında Türkiye Şampiyonaları düzenlenmektedir. Bu Türkiye Şampiyonalarından birisi de bu yıl 04–05 Şubat 2012 Cumartesi-Pazar günü İzmir’de düzenlenen Masterler Kapalı Salon Türkiye Şampiyonası’ydı.
Bu müsabakalar her yıl belli tarihlerde yapılır ve müsabakaya katılan sporcuların dereceleri başta ilk üç dereceyi elde eden sporcular olmak hepsinin isimleri sırasıyla tarihe geçer ve o yıl Türkiye Şampiyonaları’nda madalya alan isimler Türk Atletizmi’nin yıllıklarına yazılır. Bundan dolayı Türkiye Şampiyonaları sporcular için önemlidir. Bu yıl İzmir’de yapılan Kapalı Salon Masterler Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda ben de yarıştım ve kendi kategorimde Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya aldım. Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinden sporcular gelmişler. Bazı arkadaşlar kış sezonunun olumsuzluklarından dolayı İzmir’e müsabakalara gelemediklerini öğrendik. Çünkü yollar karla kaplı. Atletizm müsabakalarında Türk Atletizmi’nde daha önceki yıllara göre bazı yönden olumlu bazı yönden olumsuz ortamlarına şahit oluyoruz. Olumlu yönleri müsabakalarda yediden yetmişe kadar sporcuların birçoğunun gelip genç delikanlılar gibi yarıştıklarını görüyoruz.

 

DESTEK BULAMAMAK

 

Olumsuzlukları ise sporcuların spor yaşamlarında karşılaştıkları engelleri aşmak için destek bulamadıklarını görüyoruz. Bu atletizm gibi ferdi olarak yapılan spor dallarında daha çok görülüyor. İzmir’de karşılaştığımız sporcularla sohbet ederken insanların içindeki spor sevgilerinin yok olmadığı ve sporun insan yaşamında olumlu izlerini ve kötü alışkanlardan spor yapmaları sayesinde uzaklaştıklarını söylüyorlardı. Müsabakalar esnasında ilk üçe girip madalya almaları için döktükleri terlerin birer emek olarak harcandığına şahit olduk. Bunun için sporcular birbirleriyle mücadele ederlerken harcadıkları emeğin hakkını veriyorlardı. 40 yaş üstünde bulunan ve 40 yaşın altında spor yaşamları olanların tecrübeleri onlara, ileri yaşlara gelmelerine rağmen azimlerinden bir şey kaybettirmemiş olduğunu Masterler Kapalı Salon Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda ortaya koyuyorlardı. Çünkü onların orada elde edecekleri sonuçlar 2012 yılı Atletizm tarihine geçiyordu. Bu yıl kış sezonunun biraz sert geçmesi bazı sporcuların katılımlarına engel olması müsabakalara katılımı olumsuz etkilemiş. Özellikle ülkemizin iç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden sporcular yoktun. İzmir Türk Atletizm tarihinde ismini başarıyla yazdırmış ve Türk Atletizm Milli Takımı’na geçmiş yıllarda yüzlerce sporcu vermiş bir ilimiz. Masterler Atletizm Şampiyonaları’nda da İzmir’den bu yıl da oldukça fazla sporcuların olduğunu gördük. İzmir’de bu dalla iki tane spor kulübü faaliyettedir. Bunlardan birisi İzmir Veteranlar Atletizm Kulübü, diğeri de İzmir Masterler Atletizm Kulübü. Bu her iki Atletizm Kulübü de İzmir’de bünyesinde Türkiye çapında başarılı olan birçok sporcuyu bünyesinde bulundurmaktadır. İzmir’de bu yıl yapılan Masterler Kapalı Salon Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda, 1980’li yıllarda Atatürk Stadının altında bulunan Kapalı Atletizm Salonu’nda koştuğumuz günleri hatırlıyorum. Bu yıl yine aynı duyguları, aynı salonda yine yaşayarak Türk atletizmi gözümüzün önünden bir sinema şeridi gibi geldi geçti.

    En az 10 karakter gerekli