DOLAR 33,0977 0.21%
EURO 36,2535 0.54%
ALTIN 2.631,870,39
BITCOIN 21428781.46374%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

121 okunma

Bosnalı Sırplara, uluslararası toplumdan tepki

ABONE OL
20/02/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosnal-SrplaraBosna Hersek Devlet Mahkemesi ve Savcılığının yetkilerini ortadan kaldırmak için yasa teklifi veren Bosnalı Sırpların siyasi liderlerine, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Barış Sağlama Konseyi (PIC) tepki gösterdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bosna-Hersek’i oluşturan iki entiden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin başkanı ve Sırp parti SNSD’nin lideri Milorad Dodik ile Lahey’de insanlığa karşı suç işlemekten yargılanan Radovan Karaciç’in bir zamanlar başkanlığını yaptığı Sırp Demokrat Partisi’nin (SDS) genel başkanı Mladen Bosiç, parlamentoya, ”devlet mahkemesi ve savcılığın yetkilerinin entitelere devredilmesi” amacıyla yasa teklifi verdi.
Bosnalı Sırp siyasi liderlerin bu teklifine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu PIC Yönetim Kurulunda yer alan ABD, AB, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere, İspanya ve Hollanda tepki göstererek, devlet düzeyindeki mahkeme ve savcılığa destek verdi. AB Yüksek Temsilciliği Ofisinden (OHR) yapılan açıklamada, Rusya hariç diğer Barış Uygulama Konseyi büyükelçilerinin, Bosna Hersek yargı kurumlarına desteklerinin tam olduğu belirtildi. Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız da, Bosnalı Sırpların siyasi liderlerince yetkileri ortadan kaldırılmak istenen Bosna Hersek Devlet Mahkemesi’ne destek ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Yıldız, Mahkeme Başkanı Mecida Kreso ile görüştü. Açıklamada, Büyükelçi Yıldız’ın Bosna Hersek Mahkemesinin tam kapasitede çalışmasını desteklediği ifade edildi. Büyükelçi Yıldız’ı başında bulunduğu kurumunun yapısıyla ilgili bilgilendiren Kreso, Türkiye’nin sürekli olarak verdiği desteğinden dolayı teşekkür etti.

 

    En az 10 karakter gerekli