DOLAR 33,0751 0.23%
EURO 36,0438 0.11%
ALTIN 2.614,461,75
BITCOIN 21258521.33674%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

117 okunma

Kıbrıs, Anadolu Babanızın çiftliği mi ?

ABONE OL
18/06/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu “Türkiye – AB Karma Komitesi’nde” Kıbrıs’ı temsilen!!! konuşan Rum milletvekili Takis Hacigeorgiu, Türkiye’yi suçlayarak “Avrupa (Kıbrıs) toprağında halen işgal ordusu bulundurmaktasınız, askerinizi alıp gidin” buyurmuşlar.
Sayın Takis Hacigeorgiu, Bu önerileri neye dayanarak yapıyorsunuz? 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı yanaştıkça, başınıza Kıbrıs’ın meşhur Temmuz sıcakları vurmaya başladı galiba. Türk Ordusu Kıbrıs’a gökten zembille değil paraşütlerle inmiştir!!! Allah’ın bana da o günleri bir mücahit- asker olarak görme ve yaşama imkânını verdiğinden çok mutluyum.
Sayın Takis Hacigeorgiu, Bizler, Kıbrıs ve Anadolu Türkleri olarak Türk Ordusu’nu Kıbrıs’a özgürlük ve barış getirmesi için 11 yıl bekledik. Gözyaşı döktük, kan döktük, nice nice gazi ve şehitler verdik. Şimdi kalıp utanmadan ordunu al git, burası Avrupa toprağıdır diyorsun. Oralarda it gibi boşuna bağırma. Türk Ordusu KKT Cumhuriyeti’nden asla ve asla çıkmayacaktır. Türk Ordusu Kıbrıs’ta ve Doğu Akdeniz’de barışın teminatıdır. Allah gösterme Türk Ordusu Kıbrıs’tan bir çıksa burasını hemen Bosna Hersek gibi yaparsınız. Kimi, kimin malından kovuyorsunuz?

TÜRKİYE TANIMAZ

Güney Kıbrıs Rum Dışisleri Bakanı Erato Markulli de “Türkiye Avrupa Konseyi başkanlığına saygı göstersin, Türkiye’nin AB Konseyine karşı tavrı yüzünden ikinci sınıf dönem başkanlığını kabul etmeyeceğiz. Türkiye Güney Kıbrıs Rum Yönetimini tanımalıdır” diyor.
Sayın Erato Markulli, Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini tanımadı, tanımaz ve tanımayacaktır. Türkiye Kıbrıs’ın meşru devleti KKTC’yi tanımaktadır. Zaten bunun aksi eşyanın tabiatına aykırıdır. Sizi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olarak AB’ye tek taraflı almakla ve şimdi de onun 1 Temmuz’dan itibaren altı aylık dönem için başına oturtmak isteyen, başta İngiliz’in ve AB üyelerinin küstahlığından, ahlaksızlığından dolayı zart zurt ederek gazlıyorsun. Size en güzel yanıtı, AB’den Sorumlu Devlet Bakanımız Sn. Egemen Bağış “Güney Kıbrıs’ın 1 Temmuz’dan itibaren AB başkanlığı koltuğuna oturması bizdeki 23 Nisan Çocuk Bayramı’ndaki, ilkokul çocuklarının devlet büyüklerinin koltuklarına oturmasına benzer” diyerek vermiştir. Sayın Markulli, arı kovanını elinle karıştırma.

HELENİZM KOORDİNASYON ÇABASI

Kıbrıs Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi (PSEKA) ile “Helensizim Koordinasyon Çabası’nın” Washington’da ortaklaşa düzenledikleri 28. Yıllık Kıbrıs Sorunu ve Helenizm’in çeşitli konularının görüşüldüğü toplantıya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, sözde! “Maraş Belediye Başkanı” Alexsis Galanos ile Güney Kıbrıs’ın Washington Büyük Elçisi Pavlos Anastasidis’in de katıldığı öğrenildi. Toplantıya katılan Nevada Demokrat Milletvekili Shelly Berkley ise, 14 yıldır milletvekilliği yaptığını ve o zamandan beri bu toplantılara katıldığını belirterek Yunan ve Rum Dostlarıyla bir araya gelmekten sevinç duyduğunu belirterek “Türklerin Kıbrıs’tan gitmesini ve Türkiye’nin Fener Rum Patriğine, saygı duyacak şekilde davranmasını” buyurdu. Sayın Shelly Berkler, Kıbrıs babanızın çiftliliği midir ki Türkler Kıbrıs’ı terk etsin diyorsunuz!!! Türkiye neden Fener Patriğine saygı göstersin? Fener Ortodoks patrikhanesinin bir fesat yuvası olduğunu bilmeyen mi var?
Siz, insanlıktan biraz nasibinizi almış olsaydınız, Batı Trakya’daki Türklerin müftülük ve öteki insan hakları sorunlarıyla ilgilenirdiniz. Tarih boyunca Rum – Yunan ikilisi İngiliz’in, Fransız’ın, Rus’un ve Amerika’nın kışkırtma ve himayeleriyle Osmanlı’nın mirasını yiyerek,
yukarıda da görüleceği gibi her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Kıbrıs’tan, İstanbul’dan, Trabzon’dan ve Anadolu’dan (Küçük Asya’dan) çek git diyebilecek kadar küstahlaşabiliyorlar. Bizler de artık ne yapacaksak gerekeni yapmalıyız. Dış politika geciktirme ve öteleme
kaldırmaz. Dış politikada Yes – Sir’e yer yoktur. Dış politikada teslimiyet olmaz. Türkiye büyük ülkedir. Türkiye bükük devlettir; galiba biz, kendi gücümüzü bilmiyoruz. Türkiye mutlaka yerine göre PROAKTİF politika izlemelidir. Her zaman dediğim gibi Türk’ün dostu
Türk’tür.

 

    En az 10 karakter gerekli