DOLAR 33,0895 0.17%
EURO 36,0903 0.08%
ALTIN 2.623,310,08
BITCOIN 21757283.53863%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

129 okunma

Bereket Konvoyu Kosova’da iftar açtırdı

ABONE OL
01/08/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bereket-Konvoyu-Kosovaİstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla 8. kez yola çıkan “Bereket Konvoyu”, Mamuşa, Skenderay ve Prizren’de iftar verdi. İftarlara katılan binlerce Kosovalı Müslüman, Ramazan coşkusu ve heyecanını birlikte yaşadı

 

 

 

 

 

 

 

 

MAMUŞA/Balkan Günlüğü

 

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla 8. kez yola çıkan “Bereket Konvoyu”, Kosova’nın farklı şehirlerinde iftar programları düzenledi. Balkan ülkelerinde Ramazan coşkusuna ayrı bir renk katan “Bereket Konvoyu”, Kosova’nın Mamuşa, Skenderay ve Prizren kentlerinde de konakladı. İftar programlarına yerel yetkililer ve çok sayıda Kosovalı katıldı. İftar öncesi okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyen Kosovalılar, daha sonra ezanla birlikte oruçlarını açtı. Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Bayrampaşa Belediyesi’nin bu yıl belirlediği slogana uygun olarak hiçbir şekilde sınır tanımdan Balkanlar’da Ramazan bereketini kendileriyle paylaştığını söyledi. 
Bütüç, bu girişimi 8 yıl önce başlatan eski Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ile bu hizmeti sürdüren yeni belediye başkanı Atilla Aydıner’e teşekkür etti. Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sürekli kuvvetlendiğini ifade eden Bütüç, Türkiye güçlendikçe Kosova’nın daha güçlü olduğunu ifade ederek, “Türkiye’deki 75 milyon, Türkiye’yi bizim gördüğümüz kadar büyük görebilse Türkiye dünyada ekonomik bir dev olur” diye konuştu. Bereket Konvoyu’nun uğradığı Skenderay’da da binlerce Dreniçalı, aileleriyle birlikte iftar etti, aynı zamanda kültür sanat etkinliklerini izledi. İftara katılanlar ebru ve hat sanatıyla da tanışma fırsatı buldu.

 

    En az 10 karakter gerekli