DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2236418-0.4682%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

129 okunma

Tek kurtulan çocukla sohbet

ABONE OL
12/09/2012 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek-kurtulanMenderes’e bağlı Ahmetbeyli Beldesi yakınlarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazadan kurtulanlardan cenazesi olan 27’si Türkiye’deki yakınlarına teslim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H.MERKEZİ/Balkan Günlüğü

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait’in araya girmesi üzerine Ahmetbeyli’de kaçakları taşıyan teknenin battığı kazadan kurtulanlardan yakınları kazada ölen 27’si Türkiye’deki yakınlarının yanına yerleştirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Bahri Tuzcu ile birlikte Bornova Işıkkent’teki geri gönderme merkezini ziyaret eden Sait, burada kalan mültecilerle görüştü. Kampta kalanlardan bazılarının Türkiye’de akrabaları olduğunu söyleyen Sait, geçen haftaki gemi kazasında yakınlarını kaybeden kaçakların cenaze işlemleri için serbest bırakıldıklarını, bunların Türkiye’deki akrabalarının yanına yerleştirileceklerini söyledi. İzmir Işıkkent’teki Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan kaçaklardan bir bölümünün bekleyişi sona erdi. 44’ü Suriye ve 3’ü Irak uyruklu kaçağın tutulduğu merkezdeki Suriyeliler’den cenazesi olan 27’si, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, kentte bulunan yakınlarının yanına yerleştirilmek üzere serbest bırakıldı. Bornova Işıkkent’te bulunan Mülteci kampına (Geri gönderme merkezi)  giden AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, kazada kurtulan tek çocuk olan küçük kızı ve annesini ziyaret ederek sohbet etti. Kampta bulunan diğer mültecilerle görüşen Sait, kampın maskotu olan ve Afrika ülkesi Eritre’den kaçan ailenin oğlu Ahmet ile arkadaş oldu.

SAİT’E TEŞEKKÜR

 

Rifat Sait, , çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan kurtulan kaçakların iyi şartlar altında misafir edildiğini, devletin tüm imkânlarını kazazedeler için kullandığını ifade etti. Dışarıda bekleyen kaçak yakınları da kazanın ardından yaşanan süreçte devlet desteğini her zaman hissettiklerini belirterek, Sait’in nezdinde hükümete teşekkürlerini sundu.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli