DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2243636-0.253%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

149 okunma

Messi ve Ronaldo’nun Gerçek Babası Kim ?

ABONE OL
08/05/2013 15:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süper lig’in ilk yarısı Galatasaray’ın liderliği ile bitmişti.  Yukarıda zirve mücadelesi yapıldığı kadar, alt sıralarda da küme düşmeme için büyük mücadele verilmektedir. Özellikle ikinci yarı hazırlıklarına başlayan takımlar, kadrolarında eksik gördükleri yerler için oyuncu transferi yarışına girmiş durumdalar. Spor haberlerini izlediğimde birçok profesyonel futbolcunun basına verdiği bazı demeçte yeni transfer olduğu takım hakkında söylediği külliyen yalan dolu sözler ne yazık ki gerçeği hiç bir zaman yansıtmamaktadır! Şöyle ki; Türkiye’de profesyonelim diye geçinen birçok futbolcu için en önemli iki unsur transfer olacağı yeni kulübünde menajerinin yöneticilerle yaptığı sıkı pazarlık sonucu alacağı para ve o takıma gelmesine sebep olarak gösterdiği transfer olacağı kulübün taraftarlarına sempatik gözükmek için onların fanatik duygularını okşayacağı sözleri basın önünde paylaşmasıdır. Futbolcuların yeni transfer olduğu takımı için bir de elinde o takımın yeni formasıyla; “Bu takım benim hayallerimi süsleyen bir takım. Ben çocukluğumda bu takımı tutardım. Bu takımın hocası da çok kaliteli bir hoca onunla çalışmaktan ve büyük camiaya gelmekten mutluluk duymaktayım. Hatta bazı üst düzey futbolcular bir de büyük takımlara transfer oldu mu? O takımın hocası o futbolcunun yedi düvel akrabası gibi birden BABASI, gittiği takımda hemen onun sımsıcak YUVASI olmaktadır. Örneğin; Galatasaraylı ya da Galatasaray’a transfer olmuş kaç futbolcunun ” Fatih Terim benim babam gibidir “, ” Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor benim yuvam gibidir”  dediğini sizlerde hatırlarsınız: Diğer takımlarda da durum bundan farklı değil…

 

PROFESYONEL FUTBOLCU MANTIĞI

 

Bu ve buna benzer açıklamalar. Ama bir bakıyorsunuz ki aynı oyuncu sezon sonunda yine bir açıklama yapıyor;  ” Ben profesyonel bir futbolcuyum. Geçimimi futbolla sağlıyorum. Bana verilen sözler tutulmadı. Para konusunda anlaşmazlıklarımız olduğu için ayrılıyorum”   Hani nerede kaldı senin Baban?

Nerede o çocukluk hayallerini süsleyen ” YUVAM ” dediğin takım!

Hiç kimse PALAVRA edebiyatı yapmasın. Futbolcuların bu tutumunun başlıca nedenlerinden bir tanesi, Türk toplumunun futbol başta olmak üzere spor kültürü’nün ve sadece sözleşmeye imza atma özelliği dışında hiç bir profesyonellik örneği gösterme becerisi gösteremeyen eğitim seviyesi düşük ve yetersiz futbolcular topluluğu( Bazı istisnalar hariç) Basit ve teslimiyetçi bir yaklaşımla ” Baba ve sımsıcak yuva ” edebiyatı yaparak beyinlerinde saplantı haline gelmiş bu düşüncelerden uzaklaşamayan futbolcuların ne yazık ki futbolculuk dönemlerinde ne hale geldiğine ne yazık ki üzülerek şahit olmaktayız. Siz Hiç Messi’nin ” Barselona Başkanı ve teknik direktörü için benim Babamdır”  veya Ronaldo’nun ” Real Madrid benim yuvamdır ” dediğini duydunuz mu? Çünkü onlar gerçek bir profesyonel. Çünkü onlar gerçek bir dünya starı. Çünkü onlar söylemleriyle değil, futbolculuğu ve yetenekleriyle ön plandalar. Türkiye’deki profesyonelim diye geçinen futbolcu kardeşlerime naçizane tavsiyem şudur. Siz yeteneğinizi gösterin hiç merak etmeyin PARA BABASI yöneticiler sizi gelir bulur.

 

 

    En az 10 karakter gerekli