DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2243636-0.253%
İzmir
30°

AÇIK

05:27

SABAHA KALAN SÜRE

Baysak Balkanlı sanatçıları ağırladı
169 okunma

Baysak Balkanlı sanatçıları ağırladı

ABONE OL
14/04/2013 13:23
Baysak Balkanlı sanatçıları ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

H.MERKEZİ/Balkan Günlüğü

 

Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’dan atölye çalışması için Alaçatı’ya gelen Balkanlı sanatçılar Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak tarafından ağırlandı. Ziyaret ettikleri Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezen konuk ressamlar, Baysak’ın özel koleksiyonundaki eserleri inceledi.

Muhamed Bayramovic, Dževdet Nikočević, Mirko Antonije Malešić, Mirza Mameledzija, Izudin Porović ve Redžep Prović, “BalkanArt Alaçatı 2013” etkinliği kapsamında yaptıkları çalışmalar ve resimleriyle Alaçatı’yı ölümsüzleştirdi. Balkanlı ressamların eserleri Alaçatı Belediyesi Değirmenaltı Sanat Galerisi’nde sergilendi.

“BalkanArt Alaçatı 2013” etkinliğine katılan konuk sanatçılar, atölye çalışması için geldikleri İzmir’de Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Konuklarına konsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Baysak, Türkiye ile Bosna Hersek’in yanı sıra tüm Balkan ülkeleri ve Türk dünyası arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesini arzuladıklarını ve bu yönde çaba harcadıklarını belirtti.

Ahmet Kemal Baysak ile birlikte Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nun sanat galerisini gezen ve özel koleksiyonunda yer alan eserleri inceleyen konuk ressamlar, Baysak’ın sanatın ve sanatçının yanında yer almasından, desteklemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuk sanatçı grubundan ressam Izudin Porović, Baysak’a bir yağlıboya tablosunu armağan etti.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli