DOLAR 33,0624 0.2%
EURO 36,0350 0.09%
ALTIN 2.613,951,74
BITCOIN 0%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sultan Murat Kışlası’nda Türk bayramı kutlandı
155 okunma

Sultan Murat Kışlası’nda Türk bayramı kutlandı

ABONE OL
03/09/2020 00:54
Sultan Murat Kışlası’nda Türk bayramı kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle Türk Temsil Heyeti’nin konuşlandığı Sultan Murat Kışlası’nda resepsiyon verildi.

PRİZREN/Balkan Günlüğü

 

Törende hazır bulunanları selamlayan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ali Eker, Kosova Türkleri’nin Milli Bayramlarını kutladı.
Geniş katılımın gözlendiği resepsiyonun devamında Turkay – Türk Armoni Yıldızları Orkestrası konseri verildi. 2007 yılında Bandoların sesini halka ulaştırmak için kurulan Hafif Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Türk Armoni Yıldızları, caz şarkılarından pop şarkılar ve türkülere kadar geniş bir repertuarla açık hava konseri hazır bulunanları adeta büyüledi. Özel olarak seçilen bandocu askerlerin oluşturduğu orkestra, Türkiye ve Türkiye dışında 200’ün üzerinde konser vermişti. Turkay’ın Prizren Kültür Evi’nde verdiği konser Kosova’da ilk konserini oluşturdu. Turkay Orkestrası, Prizren Türküleri’nden örnekler de icra ederek büyük beğeni kazandı. Resepsiyona Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, milletvekilleri, belediye başkan yardımcıları, Kosova Güvenlik Gücü ve KFOR yetkilileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

    En az 10 karakter gerekli