DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2245215-0.21181%
İzmir
29°

AÇIK

05:26

SABAHA KALAN SÜRE

Kosova’nın Kahramanı Yaşari unutulmadı
138 okunma

Kosova’nın Kahramanı Yaşari unutulmadı

ABONE OL
09/03/2014 18:17
Kosova’nın Kahramanı Yaşari unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sırp polisleri tarafından, “Prekaz Katliamı”nda öldürülen Kosova Kurtuluş Ordusu’nun (UÇK) kurucularından Adem Yaşari ve beraberindeki 53 kişi, törenle anıldı.

PREKAZ/BALKAN GÜNLÜĞÜ

 

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ve Başbakan Hashim Thaçi, ülkenin orta kesimlerindeki Drenica bölgesinde bulunan Prekaz Köyü’nde, 5-7 Mart 1998 tarihleri arasında, Sırp polislerince düzenlenen operasyonda öldürülen Yaşari ve 53 kişinin mezarlarının bulunduğu şehitliği ziyaret etti. Adem Yaşari Anıtı’nda düzenlenen törende ise anıta çelenk bırakan Jahjaga ve Thaçi, saygı duruşunda bulundu. Cumhurbaşkanı Jahjaga, yaptığı açıklamada, Kosova için canını verenleri unutmadıklarını ve bu anlamlı günlerde, tüm Kosova’nın şehitlikte yatan insanları hatırladığını söyledi. Jahjaga, “UÇK’nın şanlı mücadelesi, efsane komutan Adem Yaşari’nin yaptıkları, kendisi, ailesi ve bu ülke için canını veren tüm diğer kişiler, bağımsız ve egemen Kosova Cumhuriyeti’nin temelleridir” dedi. Thaçi de “Kosova devletinin her geçe gün güçlendiği ve kendi silahlı kuvvetlerini kurduğu bu günlerde, Yaşari ve ailesinin huzuruna çıkarak, onları saygı ile andıklarını” belirtti.

 

SIRPLAR TARAFINDAN KATLEDİLDİLER

 

Kosova’da, Sırp ve Arnavut kuvvetleri arasındaki savaşın devam ettiği dönemde, ülkenin orta kesimlerindeki Prekaz Köyü’nde, Adem Yaşari, ailesi ve bazı misafirlerinin bulunduğu ev, ağır silahlarla donanmış Sırp polisleri tarafından kuşatılarak, ateş altına alınmıştı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 54 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkenin bağımsızlığının sembol isimlerinden olan Yaşari’nin ismi, başkent Priştine’deki havalimanının yanı sıra Mitrovitsa şehrindeki stadyumda da yaşatılmaya devam ediyor.

    En az 10 karakter gerekli