DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.545,33-2,12
BITCOIN 22119804.75443%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Milletvekili Sait’e Güney Kore’den barış daveti
126 okunma

Milletvekili Sait’e Güney Kore’den barış daveti

ABONE OL
31/07/2014 10:08
Milletvekili Sait’e Güney Kore’den barış daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA/BALKAN GÜNLÜĞÜ

Dünyanın pek çok devlet başkanı, din adamı ve siyasetçisinin katılacağı ‘Barış için dünyadaki dinlerin buluşması’ 17-18 Eylül tarihleri arasında Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılacak. AK Parti İzmir milletvekili ve dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, kongreye katılıp ikinci günü bir konuşma yapacak.

Barış için dünya dinleri kongresinde Balkanlardan sorumlu bir heyet Ankara’da İzmir milletvekili Rifat Sait’i ziyaret ettiler. Sait’i kongreye davet eden heyet, çeşitli istişarelerde bulundular. Heyete hitap eden Sait, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi bölgenin stratejik değerine ve barışın Türkiye açısından  önemine vurgu yaptı. İsrail’in Filistin’de yaptığı vahşetten bahseden Sait, “Eğer samimiysek işte orada barış lazım, sivil ve masum insanlar katlediliyor, çoluk çocuk gözetilmeden insanlar öldürülüyor, barış için İsrail’e dur demek gerekiyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu M.Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış Dünya’da barış” sözünü hatırlatan Sait, “Biz barışa inanıyoruz, ancak inandığımız milli ve manevi değerlere saldırı olursa, onları korumak ve bilhassa barış için mücadeleden asla çekinmeyiz” şeklinde konuştu.

Sait sözlerini şöye sürdürdü;

“Tuğgeneral Tasin Yazıcı komutanlığındaki askeri memur, 4 sivil memur, 395 astsubay, 4414 erbaş ve er olmak üzere 5090 kişilik 1. Türk tugayı, Kore’de Birleşmiş Milletler adına barış için kahramanca savaştılar ve çok sayıda şehit verdiler, Türklerin kahramanlığını ve barışa olan ilgisini en iyi Koreliler bilir. İnşallah 17-18 Eylül tarihleri arasında de Seul’de yapılacak Barış Kongresi için Kore’ye gittiğimizde şehitliğimizi ziyaret edeceğiz, kongrede yapacağımız konuşmada bütün bu konulara da değineceğiz”, dedi.

 

 

    En az 10 karakter gerekli