DOLAR 33,0705 0.12%
EURO 36,2416 0.47%
ALTIN 2.614,27-0,27
BITCOIN 2136246-0.54713%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Makedon öğrenciler yeniden sokaklarda
121 okunma

Makedon öğrenciler yeniden sokaklarda

ABONE OL
22/12/2014 21:15
Makedon öğrenciler yeniden sokaklarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk protestoya nazaran daha fazla öğrencinin katıldığı protesto yürüyüşünde, Makedonca, Arnavutça ve Türkçe dövizler açıldı ve devlet sınavına karşı sloganlar atıldı. Üsküplü öğrencilerin yanı sıra Kalkandelen ve diğer şehirlerden gelen binlerce öğrenci, ilk olarak Az. Kiril ve Metodiy Üniversitesi kampusunda eylem yaptı. Ellerinde devlet sınavına karşı dövizler tutan öğrenciler, “Haydi bize katılın”, “Adalet yoksa huzur da yok”, “Şimdi bizi duyacaksınız”, “Bu sadece başlangıç” gibi sloganlar attı.

 

ÜSKÜP/BALKAN GÜNLÜĞÜ

 

Makedonyalı öğrenciler, devlet sınavını protesto etmek için ikinci kez başkent Üsküp’te toplandı. Üsküplü öğrencilerin yanı sıra Kalkandelen ve diğer şehirlerden gelen binlerce öğrenci, ilk olarak Az. Kiril ve Metodiy Üniversitesi kampusunda buluştu. Ellerinde devlet sınavına karşı dövizler tutan öğrenciler, “Haydi bize katılın”, “Adalet yoksa huzur da yok”, “Şimdi bizi duyacaksınız”, “Bu sadece başlangıç” gibi sloganlar attı. Makedonya meclisine doğru yürüyen binlerce öğrenci oradan Başbakanlık binasına yürüdü. www.yenibalkan.com sitesine göre öğrenciler, hükümet yanlısı bazı medyalarda protestoları örgütleyen isimlerin fotoğraflarının çevrelenip muhalefet üyesi olduklarının yayınlanmasına binaen, kafalarına kırmızı çemberler geçirdi. Protestoda, Makedoncanın yanı sıra Arnavutça ve Türkçe dövizler de açıldı. Öğrencilerin protesto yürüyüşü olaysız sona erdi.

Sıradan vatandaşlar da yoldan geçen öğrencilere alkışlarla destek verirken, bazılarının protesto yürüyüşüne katıldığı gözlemlendi.

 

 

    En az 10 karakter gerekli