Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye 15. yılını gururla kutladı. Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanan kampta hem çocuklar hem de yetişkinler uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alıyor.
Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye 15. yılını gururla kutladı. Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanan kampta hem çocuklar hem de yetişkinler uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alıyor. Uzay Kampı Türkiye programlarında,katılımcılara uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörler kullanılıyor. Uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır. Yıllarca süren bu görev eğitimleri Uzay Kampı Türkiye’de 2 günlük, 5 günlük ve 6 günlük programlarla sunuluyor. 12 Haziran 2000’de açılan eğitim ve eğlence merkezi Uzay Kampı Türkiye’yi, 50’nin üzerinde ülkeden 120 bini aşkın genç ve yetişkin ziyaret etti. Son teknoloji ile donatılmış tesiste farklı uluslardan gençlerin bir araya gelip uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam mevcut. Uzay Kampı Türkiye; İzmir’de, çağdaş bir endüstri merkezi olan Ege Serbest Bölgesi’nde ESBAŞ tarafından işletiliyor. Uzay Kampı Türkiye dünyadaki üçüncü; Türkiye, Ortadoğu, Güneydoğu Avrupa ve Batı/Orta Asya’da bulunan tek uzay kampı. Bilimsel eğitim veren Uzay Kampı Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tanınıyor. Kamp; merkezi Hunstville Alabama’da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahiptir ve ayrıca Türkiye Kamplar Derneği üyesi.
Astronot Foreman’dan öğrencilere; Asla vazgeçmeyin
NASA Astronotu Michael J. Foreman, Uzay Kampı Türkiye’nin “E-Pal haftası”na katılarak uzayla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. 2008 ve 2009 yıllarında 32 saat 19 dakikası “uzay yürüyüşü” olmak üzere yaklaşık 638 saat uzay uçuşu yapan Astronot Foreman, Uzay Kampı Türkiye katılımcılarıyla buluşarak astronot olma yolunda neler yaşadıklarını ve uzay deneyimlerini paylaştı. Türkiye’nin yanı sıra ABD, Slovenya, Polonya, Kanada ve Bulgaristan’dan gelen yaklaşık 160 kişilik katılımcı grubu ve gazetecilerle buluşan Foreman; astronot olmak için NASA’ya sekiz kere başvuru yaptığını ve kabul edilinceye kadar yıllarca beklediğini anlatarak, “Reddedildiğimde uzaya gitme hayalimden asla vazgeçmedim ve denemeye devam ettim” dedi. Foreman konuşmasında öğrencilere seslenerek “Büyük hayaller kurun ve yaşamınız boyunca kendinize hedefler koyun. Fakat unutmayın ki her hedefinize ilk seferinde ulaşıyorsanız belki de yeterince yüksek hedefler belirlemiyorsunuzdur. Hedeflerinize ulaşmak için her gün bir şeyler yapın. Hiçbir hayalinizden vazgeçmeyin.” mesajını verdi.Astronot Foreman, E-Pal Haftası olarak bilinen özel programda yaptığı sunum öncesinde, 2000 yılında bir ESBAŞ girişimi olarak kurulan Uzay Kampı Türkiye’nin 15’inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan kutlamaya katılarak, hazırlanan pastayı ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler ve Uzay Kampı Türkiye Direktörü Scott Woodham ile birlikte kesti.
NASA’nın Johnson ve Kennedy Uzay Merkezleri arasındaki irtibatta görev alan, Glenn Araştırma Merkezi’nde de çeşitli görevler üstlenen, STS-123 ve STS-129 görevlerinde uzaya giden Michael Foreman, 5-11 Temmuz dönemindeki 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na da davetli konuşmacı olarak katılacak.
Geleceğin Kaşifleri’nin konuğu Edward A.Van Cise olacak.
Küçükken katıldığı Uzay Kampı programında gösterdiği üstün performansla “Right Stuff” ödülü alan ve uzaya olan tutkusunu Michigan Üniversitesi’nden Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında lisans eğitimi alarak mesleğe dönüştüren Ed Van Cise, Uzay Kampı Türkiye’nin yürüttüğü “Geleceğin Kâşifleri Programı”nın özel konuğu olarak, 2 Ağustos’ta başlayan ve 8 Ağustos’a kadar sürecek, 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na katılacak. Halen NASA Johnson Uzay Merkezi’nde Uçuş Yöneticisi(*) olarak görev yapan Edward A. Van Cise, 2010 yılında STS-131/19A uzay mekiği görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) Uçuş Kontrol Takımı Planlama vardiyası liderliği, 2011’de UUİ Expedition 28 görevi için uçuş yöneticiliği liderliği, 2013’de HTV-4 Japon kargo teslim görevi, 2014’de UUİ Expedition 41’in uçuş yöneticiliği liderliği gibi önemli görevleri üstlendi. Ed Van Cise, Uzay Kampı Türkiye’de programlara katılan öğrencilere; kariyeri, uzay tutkusu ve hayallerini nasıl gerçekleştirdiğiyle ilgili sunum yapacak.
NASA ÖDÜLLERİ SAHİBİ
2012 yılında düzenlenen törenle adı ABD’nin Alabama eyaletinde, Huntsville şehrinde bulunan Uzay ve Roket Merkezinde, “Şeref Listesi”ne verilen Ed Van Cise, gösterdiği üstün çalışma performansıyla “Çoklu NASA Ekibi Ödülleri”, “NASA Üstün Liderlik Madalyası” ve “NASA Olağanüstü Başarı Madalyası” gibi birçok ödüle layık görüldü.(*)Uzay uçuşuna destek veren mürettebatın bulunduğu “Yer Kontrol Merkezi”lerinde görev yapan Uçuş Yöneticileri, astronotların tüm uzay uçuşu görevi boyunca yaptıkları çalışmaları kesintisiz takip ederler ve Yer Kontrol Merkezindeki personele liderlik ederler.
YIL BOYUNCA SÜRÜYOR
Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP), interaktif eğitimlerine devam ediyor. Yıl boyunca uygulanan programda, öğrencilere Uzay Kampı Türkiye’deki son teknolojiye sahip Dijital Eğitim Merkezinden takım çalışması, uygulamalı fen ve uzay bilimleri eğitimleri veriliyor. Öğrencileri fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik konularına yönelmeleri için teşvik eden programa kayıtlar sürüyor.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.