Hırvat Ürünleri, Bosna-Hersek Pazarına Giriyor Mu?

30 Nisan 2024 - 14:29

Hırvat Ürünleri, Bosna-Hersek Pazarına Giriyor Mu?

Hırvat Ürünleri, Bosna-Hersek Pazarına Giriyor Mu?
Son Güncelleme :

06 Ocak 2016 - 4:38

337 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

Hırvat Ürünlerinin Bosna-Hersek Pazarına Girişine İlişkin Görüşmeler Başlıyor.

Bosna-Hersek Ticaret ve Ekonomik İlşkiler Bakanı Mirko Savic, Bosna-Hersek’in ilgli kurumlarının AB ile geçici bir ticaret anlaşmasının üstlenilmesi konusunda hazırlıklar yaptıklarını ve böylece Hırvat ürünlerinin de Bosna pazarına girmesine imkan tanınacağını, ancak öngörülen değişikliklerin Bosnalı gıda üreticilerinin konumunu tehlikeye sokmadan yapılması gerektiğini ifade etti.

Sözkonusu düzenleme aslında, Hırvat menşeili gıda ürünleri için kota uygulmasını getirmekte, bu sayede  diğer AB üyesi ülkelerinin sahip olduğu gibi, sözkonusu Hırvat ürünleri gümrük vergisinden muaf bir şekilde Bosna pazarına girme imkanına sahip olacak.

Sarovic yapmış olduğu açıklamanın devamında, AB ile Bosna Hersek arasında mevcut olan Stabilizasyon ve Ortaklık Anlaşması (SAA) na Hırvatistan’ın dahil edilmesinin aşama aşama gerçekleşmesi gerektiğini ifade ederek, ancak bu şekilde pazarın açılmasının üstesinden gelebileceklerini, aksi taktirde pazarın tamamen açılmasının Bosnalı tarımsal ürün üreticileri için olumsuz olacağını ve Bosna-Hersek olarak kendi üreticilerini koruyucu mekanzimalarının olmadığını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.