Makedon Lider Avrupa'ya İsyan Etti

30 Nisan 2024 - 13:37

Makedon Lider Avrupa’ya İsyan Etti

Makedon Lider Avrupa’ya İsyan Etti
Son Güncelleme :

15 Mart 2016 - 18:33

249 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

Makedonya Cumhurbaşkanı’nın mülteci krizinde kendilerinin yanlız bırakıldığı ve ülkelerine hiçbir maddi yardım yapılmadığı eleştirisine Avrupa Komisyonu’ndan STK’lara verdik cevabı geldi.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’un Alman “Bild” gazetesine verdiği demeç, uluslararası yankı buldu.

İvanov, Makedonya’nın mülteci krizinde yalnız bırakıldığını, güvenliğin sağlanması adına AB’den tek bir cent yardım yapılmadığını ama ülkenin bugune kadar 25 milyon euro masraf yaptığını, Makedonya’nın 25 yıldır Birlik tarafindan aldatıldığını, Almanya’nin veri paylaşımı konusunda yardımı reddettiğini söyledi.

AB üyesi olmayan Makedonya’nın Avrupa’yı Yunanistan gibi bir AB ülkesinden korur hale geldiğini savunan politikacı, “Türkiye AB ile pazarlık masasında otururken Makedonya’nın sadece menünün bir parçası” olduğundan yakındı.

AB kurumlarının hemen her zaman kurbanı olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı, Makedonya’ya 25 yıl boyunca yalan söylendiğini ve ülkenin oyalandığını öne sürdü. Ivanov “AB bakış açısından Makedonya’nın “Hiçbir şey, AB üyesi değil, Schengen üyesi değil, NATO üyesi değil. Kimse bizi istemiyor” diye konuştu.

İvanov’un açıklamaları ülke içinde ve dışında tepkilere sebep oldu.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maja Kociyancic, İvanov’un açıklamaları hakkında, hükümetlerin hesabına para yatırılmadığını, bugüne kadar STK’lar aracılığıyla 50 milyon euro yardım yapıldığını söyledi.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.