İlçe Mem Atamaları 7 Şartla Hayırlı Olsun

30 2024 - 19:27

İlçe Mem Atamaları 7 Şartla Hayırlı Olsun

(Last Updated On: 03/04/2016)

“Müdür olmak kolay müdürlük yapmak zor”, eğer 3-5 yıl sonra halkın duasını alabiliyorsan müdürlük iyi bir iş, eğer duasını almadığın gibi üstelik bedduaların hedefi olmuşsanız nasıl iyi ki müdür oldunuz diyebilirim ki? Hele hele bu müdürlük sürecinde helâlına haram karıştırmışsanız vay halinize. Nedir bu yedi şart derseniz?

*En kısa zamanında ilçenin eğitim öğretimiyle ilgili bir SWOT analizini yapıp kısa, orta ve uzun süreli eylem planını hazırlamak,

*Bu eylem planının bir parçası olarak bütün okulları ziyaret etmek,

*Eğitim öğretimin asıl aktörleri olan yönetici ve öğretmenlere her fırsatta moral ve motivasyon vermek,

*”Değerler eğitimi” adı altında proje geliştirerek öğrencilerin insani yönünü geliştirmeye katkı vermek,

*Halk eğitim müdürlükleri aracılığıyla “sürekli eğitim” temasını hayata geçirerek vatandaşlarımıza huzur kazandırıcı tarzda bilgilendirme çalışmaları yapmak,

*Asgari ayda bir öğretmenlere motivasyon kazandıracak seminer ya da konferanslar verdirmek,

*Köy ziyaretlerini ilçe müftüsüyle birlikte özellikle Cuma günleri yaparak köylülere 1-2 saatinizi verip huzur verici bilgilendirme yapmak.

BUNU YAPAN 17’SİNİ DE YAPAR

Niye bu yedi maddeyle yetindim derseniz çünkü bunları yapanlar 17’sini de yapar kanaatindeyim. Malum iyilik yerinde durmaz; tıpkı yanlış yapanların yanlışta ilerlediği gibi, iyilik yapanlar da hep ileri gidip daha nice çalışmaları yapabileceğine inanıyorum. Tabi bir de Kaymakam hazretleri var eğer bu çalışmalardan memnun kalan bir Kaymakamınız yoksa bunları yapmanız çok zor, siz bu çalışmaları yapın eğer bir engelle karşılaşırsanız o zaman yanınızda yer almaya çalışacağız ve kendini daha güçlü his edeceksiniz, Boşuna mı emekli olup vatandaşlığa terfi ettik? Kendimize, şehrimize, gayret eden bürokratlarımıza sahip çıkmak için. Yanlış yapanların da yakasına yapışmak için tabi. Biz ne kıytırık müdürler gördük, ihaleden pay kapmak, servis ihalelerinde çalmak, yemek ödeneğinden bir şeyler koparmak için el pençe duran dandik herifler. Hey dünya hey! Üç günlük dünya için ahretini zehir eden ne akılsız herifler var. Devletin diğer kurumları bir yana Milli Eğitim bir yana çünkü MEM’in kalitesi vatandaşlarımızın kalitesine yansıyor. Başka kurumlarda bürokratın başarısızlığı ile MEM’deki başarısızlığı birbiriyle kıyaslanmaz bile. Onun için diyorum ki hayatın içinde konumunuz ne olursa olsun(Bakan, vali, veli…) bir günde iki işiniz varsa biri talim terbiye olsun diğer iş ne yapıyorsanız yapın, tercih sizindir. Her ne kadar son kararnameyle atanan müdürlere seslensem de şu anda vazifeli olanlar da bu yazıdan bir ders bir marifet alabilirler diye yazımı Türkiye’nin sathı mahalliye paylaşmak istedim, hoş görmeniz dileğiyle.

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.