Makedonya Yaş Sebze İthalatında Yüzde 100 Analiz Uygulaması

30 Nisan 2024 - 20:16

Makedonya Yaş Sebze İthalatında Yüzde 100 Analiz Uygulaması

Makedonya Yaş Sebze İthalatında Yüzde 100 Analiz Uygulaması
Son Güncelleme :

20 Nisan 2016 - 20:25

269 okuma
(Last Updated On: 02/09/2020)

 13/04/2016 tarihi itibariyle Türkiye Müşavirliği, bazı firmalar Makedonya’ya ihraç ettikleri domateslerin 3-4 gündür sınırda bekletildiği bilgisi iletildi.

Konu ivedilikle Makedonya Cumhuriyeti Gümrük İdaresi ve Gıda ve Veterinerlik Ajansı (FVA) yetkilileriyle görüşüldü. Gümrük İdaresi konunun FVA’nın yetki alanında olduğunu bildirdi.FVA yetkililerinden, domates, biber, salatalık, patates ve pirinç ithalatında %100 analiz ve analiz sonuçlanıncaya kadar ithalata izin verilmemesi, ürünlerin gümrükte bekletilmesi uygulamasına başladıkları bilgisi alındı. FVA yetkilileri, uygulamanın bir Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında başlatıldığı, tüm ülkelere yönelik olduğu, analizin 48-72 saat arasında sonuçlandığı bilgisini vermişti. Uygulamanın getirdiği sorunlar ve rahatsızlığımız Makedon yetkililerine iletilmiş olup uygulamaya son verilmesi için girişimlerimiz devam etti.Bu çerçevede, analizin 48-72 saat sürdüğü ve FVA’nın Pazar günleri çalışmadığı dikkate alınarak, gümrükte bekleme süresini en aza indirebilmek için, uygulama devam ettiği süre içinde ihracatçılarımızın Makedon gümrüklerine girişi Pazartesi-Çarşamba günleri arasında olacak şekilde yükleme yapmalarında fayda var.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.