DOLAR 33,0805 0.02%
EURO 36,2133 0%
ALTIN 2.613,86-0,29
BITCOIN 2121649-0.89703%
İzmir
39°

AÇIK

03:47

SABAHA KALAN SÜRE

KOSOVA – TÜRKİYE SAĞLIK HAFTASI DÜZENLENECEK
286 okunma

KOSOVA – TÜRKİYE SAĞLIK HAFTASI DÜZENLENECEK

ABONE OL
19/04/2019 11:39
KOSOVA – TÜRKİYE SAĞLIK HAFTASI DÜZENLENECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova ile Türkiye arasında sağlık alanında başarıyla gelişen işbirliği kapsamında Priştine’de Kosova-Türkiye Sağlık Haftası  yapılacak.

Sağlık Haftası 15-23 Haziran tarihlerinde  düzenlenecek.

Kosova Kamu Yönetim Bakan Danışmanı   dr. Kadir Hüseyin, Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Kosova Sağlık  Bakanı  Uran İsmaili  ile,  Kosova’da Sağlık Haftası’nın düzenlenmesi konusunda  görüşme gerçekleştirdiğini, Bakanın bu önemli etkinliğin yapılması konusunda  ısrar ettiğini ve tam destek verdiğini belirtti. Sağlık Haftası Koordinatörü görevine atanan dr. Hüseyin ,  Kosova – Türkiye  Sağlık Haftası’nın Haziran ayında yapılmasına karar verildiğini kaydetti.

Bu yıl  5’incisi  düzenlenecek olan Kosova-Türkiye Sağlık Haftası kapsamında  Türk  uzman doktorların  çok sayıda ameliyat gerçekleştireceğini kaydeden eski Kosova Sağlık Bakan Yardımcısı dr. Kadir Hüseyin, Kosova-Türkiye Sağlık Haftası çerçevesinde Kosova’ya gelecek olan 30 kadar Türk uzman doktorun  farklı branşlarda çok sayıda ameliyat gerçekleştirmeyi planlandığını belirtti.

Kalp, beyin, çocuk  cerrahisi, kadın doğum, plastik cerrahi, gibi alanlar yanı sıra bu yıl ortopedi uzmanlarının da çeşitli ameliyatlar gerçekleştireceğine işaret eden dr. Kadir Hüseyin, Sağlık Haftası kapsamında Mamuşa’da 3 gün kadın hastalıkları, kalp ve dahiliye alanlarında sağlık taramalarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Priştine Devlet Hastanesi olarak bilinen Kosova Üniversite Klinikleri Merkezi’nde (QKUK) geçen yıllarda Sağlık Haftası çerçevesinde yüzlerce ameliyat yapılarak Kosovalı hastalar sağlıklarına kavuştu.

*kosovaport

    En az 10 karakter gerekli