Türkiye'de Futbolun Geleceği

19 Nisan 2024 - 17:28

Türkiye’de Futbolun Geleceği

Türkiye’de futbol uzun yıllardır geniş kitleler tarafından birinci derecede ilgi konusudur.Futbol hem Türkiye’de hem de Dünyada büyük çoğunlukla arka sokaktan gelem çoçukların egemenliği alanındadır.Bu egemenlik hem oyuncu olarak sahada hem de hoca ve antrenör olarak kulübede devam etmektedir.

Son Güncelleme :

22 Kasım 2020 - 21:50

931 okuma


(Last Updated On: 18/12/2020)

 

Türkiye’de futbol uzun yıllardır geniş kitleler tarafından birinci derecede ilgi konusudur.Futbol hem Türkiye’de hem de Dünyada büyük çoğunlukla arka sokaktan gelem çoçukların egemenliği alanındadır.Bu egemenlik hem oyuncu olarak sahada hem de hoca ve antrenör olarak kulübede devam etmektedir.

Türkiye’de futbolun bu kadar sevilmesine rağmen gerilemesinin objectif göstergelerinden birinci Dünya sıralamasındaki sürekli gerileyen konumudur.Ancak bunların hepsinin kök nedeni “bilimden uzak” durmaktır.Bu uzaklığın iki nedeni vardır.Birincisi konuyla ilgilenenlerin bilime yabancı olmaları ve dolayısıyla yabancı olanı düşman sayma anlayışı vardır.ikincisi de buna bağlı olarak her sorunun hızlı, kolay ve ucuz çözümünün olduğu inancıdır.
Yatırımım en yüksek geri dönüşünün olduğu alan, alt yapıdan oyuncu yetiştirmektir.Alt yapıdan futbolcu yetiştirmek için bilimsel yöntemleri anlayacak ve kullanacak hocalara imkan ve beş yıl zaman vermek gerekir.Basit gibi gözüken bu çözüm kendi içinden çok sayıda imkansızlık içerir.

Futbol dünyasındaki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin sıfır noktası, menajerler ve bunların kulüplerin içindeki ve dışındaki işbirlikçileridir.

Başarıya dayalı aşk

Futbol afyon özelliğini giderek damarlarımıza zerk ettikçe onlar daha çok ön plana çıktı.Bir futbol tutkunu teknik direktörlerin ağzından çıkacak cümlelere odaklanıyor.Ve hepimiz o dillerden dökülecek mantıklı ve güzel cümlelere muhtacız.Mağlubiyetin gerekçelerini de galibiyetin sevincini de güzel bir açıklamayla dinlemeyi hak ediyoruz.Sıkı bağ çök önemli her an ters-yüz olabilecek çıkara dayalı sahte bir aşk.Başarı varsa aşk var, başarı yoksa aşk biter.

Sonuç

Türkiye halkının ve gençlerinin futbola ilgisini dünya sıralamasındaki rekabete yansıtması ve uluslararası turnuvalarda düzenli olarak yer alması için atılacak ilk ve önemli adım alt yapıdan oyuncu yetiştirmektir.Bu sağlandığı taktirde mali yapının düzelmesi daha kolay gerçekleşecek ve kulupler sağlıklı mali yapılar nedeniyle devlete, belediyelere, kurumlarına yük olmaktan kurtulacaktır.Bunun için en büyük ümidim kulüplerin alt yapıya yatırım yapmak ve bu konuya bilimsel perspektiften bakacak kişileri iş başına getirmekten başka çarelerinin kalmamış olmadır.

O yüzden sağlam temeller başarı getirir…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.