DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 34546755.12609%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

ABTTF toplanma ve örgütlenme özgürlüğü konulu BM çevrimiçi seminerine katıldı
61 okunma

ABTTF toplanma ve örgütlenme özgürlüğü konulu BM çevrimiçi seminerine katıldı

ABONE OL
14/11/2020 12:34
ABTTF toplanma ve örgütlenme özgürlüğü konulu BM çevrimiçi seminerine katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Batı Trakya Türk toplumunu temsilen Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Haklarına Dair Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü’nün görev makamının 10. yıldönümü dolayısıyla 12 Kasım 2020 tarihinde BM tarafından düzenlenen çevrimiçi seminere (webinar) katıldı. “Örgütlenme ve Toplanma Özgürlüğünün Korunmasında 10 Yıl: Ne Kadar İlerledik? Devletler Daha Fazla Ne Yapabilirler?” başlıklı webinara ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık iştirak etti.

 

Uluslararası Kar Amacı Gütmeyen Hukuk Merkezi (ICNL) Başkanı Douglas Rutzen’in yönettiği webinarda barışcıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğünün öneminin altı çizilerek, Kovid-19 salgını döneminde bu özgürlüğün engellenmemesi gerektiği ifade edildi.

 

Webinarda Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Haklarına Dair BM Özel Raportörü Clement Voule, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tomáš Petříček, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Antanas Linkevičius, AB İnsan Hakları Özel Temsilcisi Eamon Gilmore ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Yardımcısı Nada Al-Nashif gibi üst düzey isimler barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğünde mevcut durumu değerlendirdiler, devletlerin rolünü tartıştılar. Konuşmacılar, dijital çağda fiziki ve çevrimiçi toplanma ve örgütlenme özgürlüğünün korunması ve her iki platformda da sivil toplumun desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca toplanma ve örgütlenme özgürlüğünün dünyada güçlü ve görünür sivil toplumun artışa geçmesini sağladığı da not edildi.

 

Katılımcıların sorularını yazılı olarak iletebildiği webinarda ABTTF, ulusal azınlıklar ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasında BM’nin devletleri daha güçlü bir biçimde nasıl teşvik edebileceği ya da nasıl harekete geçmeye çağırabileceğini sordu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP