Artık 1988 Yılındaki Azınlık Değiliz

2 2024 - 07:47

Artık 1988 Yılındaki Azınlık Değiliz

(Last Updated On: 22/04/2013)

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi(BAKEŞ), Dostluk,Eşitlik, Barış(DEB) Partisi ve ABTTF’nin 22 Mart’ta ortaklaşa düzenlendiği uluslararası medya konferansı ile bir ilke imza atmış olduk. Hara Nikopulu davasında çok yüksek tazminat cezasına çarptırılan Gündem ve Millet gazetelerine destek vermek amacıyla Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen ve  Avrupa Yerel ve Azınlık Dillerinde Yayınlanan Günlük Gazeteler Derneği (MİDAS) Yönetim Kurulu Üyesi Bojan Brezigar ile birlikte Batı Trakya’ya gittik. Gümülcine’de Avrupa’da azınlık basını, medya ve ifade özgürlüğü konusunda ortaklaşa düzenlediğimiz konferansa katılmak üzere gelen ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık da pasaportun doğum yeri olan İskeçe’nin Yunanca değil Türkçe olarak yazması nedeniyle sınırdan geri çevrildi. Geçmişte pekçok Batı Trakya Türkünün yaşadığı üzere bu kez de direktörümüz Yunanistan’a alınmadı. Halbuki kendisi Şubat ayında Batı Trakya’ya gelmişti, sınırda hiçbir sorunla karşılaşmamıştı. Şubat ayında belki de bu durum polisin gözünden kaçtı, ancak Kırmacı geçen Mayıs ayında da Batı Trakya Türkleri Kadın Kurultayı için aynı pasaportla ülkeye giriş yapmıştı.

 

YABANCILARLA DA TARTIŞIYORUZ

 

Batı Trakya Türkleri olarak sorunlarımızı artık yalnızca kendi aramızda değil, yabancılarla da tartışıyoruz. Yabancı dostlarımız da azınlığımızın sorunlarını görüyor, bizlere inanıyorlar, sorunlarımızı diğer yabancılara aktarıyorlar. Avrupalıları Batı Trakya’ya götürüp sorunlarımızı kendi gözleri ile görmelerini istiyoruz. Sorunlarımızı Avrupa Parlamentosu’nda düzenlediğimiz konferanslarda anlatıyoruz.14 Mart’ta  Avrupa Parlamentosu’nda bizlerin içinde yetişen akademisyen kardeşim Ali Hüseyinoğlu ve aileden saydığımız Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları(HRWF Int’l) Direktörü Willy Fautre, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim alanında yaşadığı sorunları AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu’nda aktardılar. Daha sonra 22-23 Mart tarihlerinde FUEN ve MIDAS ile birlikte Batı Trakya’ya gittik, orada azınlık basını ve azınlık temsilcileri ile buluştuk, uluslararası konferansta azınlık basınımızın sorunlarını tartıştık. Şimdi de 25 Nisan’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın dernek kurma özgürlüğü alanında yaşadığı sorunları aktaracağız. AKPM’de düzenleyeceğimiz yan etkinlikte Yunanistan’ın Batı Trakya ile ilgili AİHM kararlarını uygulamaması konusunu tartışacağız. Bizler 1988 ve 1990 yılındaki durumda değiliz, o yıllardan bu yana kendimize güvenen ve sesini Avrupa’da duyurmayı başarmış bir azınlık haline geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde olmayı başardık, bu birliktelik ve beraberliğimiz sayesinde daha da güçlü bir azınlık olacağız.

 

 

 

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.