Nijer Eyaleti özelinde, Afrika’dan başlayarak dünya genelinde başlatılması ve devam ettirilmesi için politika ve uygulama stratejilerinin oluşturulması hedeflenen Zirve kapsamındaki 8 oturumda, farklı ülkelerden 61 panelistin konuşma yaptı. Zirve’de ulusal ve uluslararası yatırım olanakları, işbirlikleri, farkındalığın ve toplumsal katılımın artırılması için atılması gereken adımlar da ele alındı.
ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Afrika’nın e
n kalabalık ve en büyük ekonomisine sahip ülkesi Nijerya’da, 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen “Yeşil Ekonomi Zirvesi“ne katıldı. Yılmaz, Zirve’nin “Sürdürülebilir Tarım” oturumunda, “Nijer Eyaletinde Tarımı Yeniden Tasarlamak, Yeniden Konumlandırmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz’ın katılacağı oturumda ayrıca; Afrika ve ABD’de Bill/Melinda Gates Vakfı olmak üzere birçok araştırma merkezinde baş araştırmacı olarak görev alan Prof. Babatunde Obilana, 20 yılı aşkın bir süredir yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yürüten, bilim adamı, akademisyen, danışman ve proje yöneticisi olarak Avrupa ve Afrika’daki kurumlarda görev üstlenen Dr. Solomon Nwabueze Agbo, Nijerya’da kamu ve özel sektörde inşaat, otoyol tasarımı ve bina yapısal tasarımları alanında uzman Sufyan Danjuma Ibrahim ile Prof. Dr. Ing Ayodele Ajayi de konuşmacı olarak yer aldı.
Yılmaz, “Yeşil Büyüyün Temiz Yaşayın” temasıyla yapacağı sunumda, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, suya saygı buluşmalarından sürdürülebilirliğe, iklim krizinden üretici güçlendirme projelerine, turizmin geleceğinden ekolojik çözümlere kadar onlarca etkinlikte sadece Türkiye’de değil tüm dünyada farkındalık oluşturmayı hedeflediklerine vurgu yaptı. Yılmaz, sunumunda kuraklığın esir aldığı bir dünyada, sınırların ve ülkelerin bir anlamı kalmayacağı mesajını da verdi.
Yılmaz, Nijeryada tüm kurumları Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığının Dünya Bankası ile sürdürmüş olduğu Türkiye iklim dostu ve rekabetçi tarımsal büyüme projesi olan TUCSAP kapsamında Türkiye’nin şimdiye kadar edinilmiş olduğu sürdürülebilir ve rekabetçi tarımsal büyüme için kapasite güçlendirmeyi, hedeflenen bölgelerde iklim dostu tarımın kullanılmasını teşvik ederek iklim krizine uyum konusunda şimdiye kadar edilmiş olduğu deneyim ve uzmanlıktan faydalanmaya davet etti.
HABERLER
3 gün önceHABERLER
3 gün önceKÖŞE YAZARLARI
6 gün önceKÖŞE YAZARLARI
11 gün önceKÖŞE YAZARLARI
17 gün önce