Değerli okuyucularımız bu hafta yine konumuz Balkan kökenli ünlülerimiz olacak. Geçen hafta ki yazımda bahsetmiş olduğum isimler tarihe adını altın harflerle yazdırmış kişilerdi, hepsini rahmetle ve saygıyla anıyoruz eminim. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya liderleri tarafından örnek alınan ve duruşuyla hala milyonları kendine hayran bırakan önderimiz Atatürk’ ü tekrar saygıyla anıyorum efendim. Gerek şöhretleri ile gerekse güzellikleri ile isimlerini duyuran kıymetli hemşerilerimizin listesi de oldukça kalabalık saygı değer takipçilerimiz. Birçok Öğretim Üyesi var elbette soydaşlarımızdan Prof. Dr.- Doç. Dr. – Yrd. Doç. Dr. ve diğer Akademik Mevkilerde görev alan profesyoneller, Çok başarılı işadamları, doktorlar, öğretmenler var ve dünyanın her yerinde hemen hemen yaşıyorlar ve insanlık için hizmet etmeye devam ediyorlar. Bürokrasiyi değerlendirirsek Balkan Türkleri açısından şu an da Türkiye Cumhuriyeti’nin “Doğuştan Türk vatandaşı” ibaresi tartışma yaratmış ve komisyonda Mehmet Müzezzinoğlu ile Hakan Çavuşoğlu örnek gösterilmişti. Gümülcine-Kozlukebir doğumlu olan Müezzinoğlu, kabine revizyonunda hükümet dışında kaldı. Ancak kabinede yine Batı Trakya-Gümülcine doğumlu bir başka siyasetçi Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Asıl mesleği avukatlık olan Çavuşoğlu’nun hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev almasında iki etken öne çıktı. Birincisi iç siyasette Balkan Türklerinin bir faktör haline gelmesi. İkincisi ise Çavuşoğlu’nun Balkan Türklerinin haklarıyla ilgili son yıllarda yaptığı sonuç alıcı çalışmaları. Çavuşoğlu, Ak Parti’deki siyasi hayatından önce Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Bursa Şubesi’nin başkanlığını yaptı. İki dönemdir milletvekili olan Çavuşoğlu, son dönemde İçişleri Bakanı ve Çalışma Bakanı ile koordinasyon halinde yürüttüğü çalışmalar ile Türkiye’de yaşayan Balkan Türkleri’nin bazı önemli sorunlarının çözümünde önemli rol oynadı. Çavuşoğlu’nun çabaları ile “01/01/2017 tarihinden önce Türkiye’ye gelen, 6458 sayılı Kanun’a göre yasal bir ikâmet izni ile Türkiye’de bulunan, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kosova vatandaşı olup, birinci derecede Türk vatandaşı yakını bulunan yabancılar ile söz konusu ülkelerin haymatlosu olan yabancıların 30.05.2018 tarihine kadar başvurmaları halinde, istisnai olarak Türk vatandaşlığına alınmaları” karara bağlandı.
BALKAN ÜLKELERİNDE HİZMET İÇİN VAR OLAN DEĞERLİ BÜYÜĞÜMÜZ RIFAT SAİT BEY
6 Haziran 1966 tarihinde İzmir Buca’da Kosova göçmeni bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiş ve Lise eğitimine kadar İzmir’ de bulunmuştur. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdi ve Yüksek lisansını Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaptı. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Muhasebe Bölümü’ nü bitirmiştir.
Profesyonel iş hayatında 15 yıl, Siemens, Yaşar Holding, Işıklar Holding, Ülker ve Eczacıbaşı gibi birçok şirkette yöneticilik yapmıştır.
Sarı basın kartı sahibi olan Rıfat Sait çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 26 Aralık 2007 tarihinde SR Basın Yayın Limited Şirketi’ni kurdu.
Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İl Stratejik Planlama Yürütme Kurulu Danışma Kurulu Üyeliği’nde bulundu. Kosova Rumeli Derneği Başkan Yardımcılığı ile Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanlığı görevini yürüten Rıfat Sait hemşerileri için bugüne kadar önemli projeleri hayata yansıtmıştır, soydaşları için hizmet vermeye devam etmektedir. Kendisine görevlerinde başarılar diler ailesi ve sevdikleri ile esenlik içinde yaşamalarını temenni ederim, saygılar benden size başkanım..
TÜRKİYE GÜÇLÜYSE BALKANLAR’ DA GÜÇLÜDÜR
“Türkiye’nin istikrarı Balkanlar için son derece önemlidir. Türkiye güçlüyse Balkanlar da güçlüdür. Bunu başarabilecek olan AK Parti’dir. Bu yüzden 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin başarısı için dua ediyoruz” derken bile Balkan Ülkelerine bağlılığını ve Türkiye için olan hizmet sevdasını dile getiren Sayın Başkanımız Rıfat Sait sözlerine vatan ve toprak sevdası ile devam etmektedir;
“Bugün Makedonya, Kosova, Sırbistan (Sancak bölgesi) , Bosna-Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk ve hatta Yunanistan’daki (Batı Trakya) Bakan, milletvekili, belediye başkanı, kanaat önderleri ve halkıyla Türkiye’nin yanında olması ve destek vermesinin arkasında kuşkusuz AK Parti hükümetlerine duyulan saygı ve sevginin tezahürü vardır. Bu destek manevi duyguların ve bir davanın sonucudur. Yıllarca unutulmuş Evladı Fatihan’ın baba topraklar dediği Türkiye’ye sevgisidir. AK Parti hükümetlerince 13 yıldır Balkanlara gösterilen ilginin karşılığıdır.” Gazete Yenigün’e röportaj veren Rıfat Sait Başkanımızda 23 Aralık 2007 tarihinde Gazetemizi “Balkan Günlüğü” Ulusal ve Uluslararası yayımlatarak yaklaşık 17 milyon okuyucu kitlesine ulaştıran, konsepti ile Türkiye’ de 52 şehre, yurt dışında ise 12 ülkede en çok okunan gazete olan Balkan Günlüğü okuyucuları tarafından Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan, Karadağ, Moldova, Slovenya’ da soydaşlarımızın en çok okuduğu gazete olarak belirlenen Balkan Günlüğü düzenli olarak haftalık basılmaktadır, dağıtım ağımız Uluslararası olup Başbakanlık Basın İlan Kurumu’na kayıtlıdır. Gazetemiz, aynı zaman da Balkan Haber Ajansı (BHA) isminde ki ajansta bünyesinde hizmet vermektedir. Okuyucularımızı ve tüm Balkan ülkelerinde yaşayan insanlarımızın dikkatini çekmeye devam edeceğiz en derin saygılarımı sunarım..
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce