AA
İSTANBUL (AA) – BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 48,17 puan azalırken, toplam süreç hacmi 76,3 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi yüzde 0,52 kıymet kaybetti.
Sektör endeksleri ortasında en çok kazandıran yüzde 1,44 ile menkul değer yatırım paydaşlığı, en çok kaybettiren yüzde 1,31 ile ticaret olarak belirlendi.
Küresel piyasalarda, ABD’de açıklanan makroekonomik bilgilerin resesyon dehşetlerini beslemesiyle satıcılı bir seyir hakim oldu.
ABD’de özel kesim istihdamı, ağustosta 99 bin bireyle Ocak 2021’den bu yana en düşük düzeyde artış gösterdi.
ABD’de dün açıklanan JOLTS açık iş sayısı verisinin akabinde bugünkü ADP özel bölüm istihdamı verisinin de ülke iktisadının beklenenden süratli soğuyabileceği telaşlarını beslemeyi sürdürmesi global piyasalardaki risk algısını artırmaya devam ederken, ABD Merkez Bankasının (Fed) sıkı para siyasetini duruşunun bu aydan itibaren gevşemeye başlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Analistler, yarın açıklanacak istihdam raporundaki dataların ABD iktisadı hakkında daha çok bilgi vereceğini bildirdi.
Yarın yurt içinde hazine nakit istikrarı ve memleketler arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in beklenen Türkiye değerlendirmesi, yurt dışında ise ABD’de istihdam raporunun yanı sıra Avro Bölgesi’nde büyümenin öne çıkacağını lisana getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.750 puan düzeylerinin dayanak, 10.200 ve 10.300 düzeylerinin direnç pozisyonunda olduğunu kaydetti.
Muhabir: Burhan Sansarlıoğlu
BALKAN YEMEKLERİ
4 gün önceHABERLER
13 gün önceKÖŞE YAZARLARI
22 gün önceHABERLER
08 Kasım 2024