DOLAR 34,3520 0.01%
EURO 37,4629 0.19%
ALTIN 3.028,230,20
BITCOIN 23665490.18493%
İzmir
14°

AÇIK

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bursa Mobilya ve Dekorasyonun Merkezi Olacak
280 okunma

Bursa Mobilya ve Dekorasyonun Merkezi Olacak

ABONE OL
03/09/2020 00:57
Bursa Mobilya ve Dekorasyonun Merkezi Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobilya sektörünün ileri gelen temsilcilerini çatısı altında toplamayı hedefleyen ve bu konuda önemli bir yol kat eden S.S Mobilyacılar ve Dekorasyoncular Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ne ait Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşı Projesi, sektörden beklediği ilgiyi gördü.

İki aydan beri, Mobilyacı, Sanayici İş Adamları Derneği(MODSİAD) Başkanlığını ve Genel Sekreterliğini sürdüren Tamer Bulut proje hakkında konuştu:

MODSİAD 8. Genel Kurulu sonrası devraldığımız başkanlık görevi sonrası, sektörümüzün ve ülkemizin hedefine ulaşması konusunda elimizden geleni yaptığımız bu dönem de sektörün önemli oyuncuları arasına girmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yeni dönem çalışmalarımızda her yıl emeklilik ve benzer sebeplerle 2000 kişinin işten ayrıldığı sektörümüzün vasıflı eleman ihtiyacını karşılamak adına meslek liseleri ile protokol imzalayarak staj ve mezuniyet seviyesindeki öğrencileri öncelikli olarak kendi üyelerimiz bünyesinde istihdam ederek üyelerimize ve sektör çalışanlarına katma değer sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca iş güvenliği konusunda da değişen yasalar ve güvenlik başlıkları ile ilgili düzenli bilgilendirilen üyesi olma avantajlarını taşıyacakları imkânlar sağlayacağız. Bu anlam da, MODSİAD çatısı altında doğan ikinci bir projemiz var. Mobilyacı Sanayici ve İş Adamları’nın üretici firmalarının bir arada olduğu ulusal bir çarşı. Bu nokta da, bir tüketicinin ihtiyaç duyduğu markaların bir araya getirilmiş hali oluyor.

PROJE MODSİAD ÇATISI ALTINDA DOĞDU

İçinde ne tür sektörler var?

İçinde mutfak mobilyasının, ofis mobilyalarının, klasik ve modern mobilyacılarının olduğu bir çarşı organizasyonunun içerisine girdik. Bununla birlikte bir kooperatif kurduk. Bunun içinde 80 tane üyemiz oldu. Bununla da sınırlı kaldık. Bunun 60 tanesi dolu, 20 tanesi de daha henüz bizim ikna edemediğimiz ve olmasını istediğimiz markalar var. O markaları da projemizin içine alarak 80’de sınırlı kalacağız. Türkiye’de ilk defa baştan itibaren tasarlanarak bitirilmesi anlamında bir çarşı olması ayrı bir heyecan taşıyor. Benzer çarşılar var, ancak hiç birisi bizimki gibi ulusal ve seçilmiş markaları bir arada barındıran çarşılar değil. Herkes bizzat kendileri giderek, “bu çarşıda yer alacağım” diyerek orada bulunmuş kişilerden oluşuyor.  Bizler yerlerimizi satın alarak, şimdi iş Büyükşehir Belediyesi’nde. 5 binlik ve binlik planların çıkma aşamasında. 18 uygulama ise yapım aşamasın da, arkasından da proje ve projeyi ihale edeceğiz. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun, İstanbul Bursa ayağı ise 2017 yılında açılıyor. Biz 2017 yılına kadar, çarşını açılışı ile otoyolun açılışını çakıştırmak istiyoruz.

Hedefiniz nedir?

Bursa’da mobilya ürünleri olarak, İstanbul’un arka bahçesiydik, şimdi ön bahçesi olacağız. Çünkü buraya İstanbul müşterisini de çekebiliyoruz. Körfez’de yapılan köprüyle beraber Bursa’ya ulaşım 40 dakika’ya ineceği için insanların sadece gezmek için bile göze alabileceği bir il olacak.

MODSİAD Başkanlığı yanında, MOSFED üyesi olarak ikisini birlikte yürütüyorsunuz, görevler çakışmıyor mu?

İkisini birlikte yürütüyoruz. Sayıları birbiriyle tam çakışmasa da, üyeleri aynı değil elbette. Sadece 30 tanesi çakışıyor ve hatta beraber yürümesiyle birlikte, giderlerimiz açısından avantaja dönüşüyor diyebilirim.

Projenizin başlama tarihi nedir?

2016 Yılı içerisinde yapımına başlanması hedeflenen çarşı, daha proje aşamasında yoğun ilgiyle karşılaştı. İçerisinde sadece 80 seçkin markanın yer alabileceği projeye 600’e yakın firma başvurdu. Aynı şekilde yurt dışından da övgü ve beğeniler alan projemiz aldığımız kararın ve yaptığımız çalışmanın doğruluğu ve başarısı konusunda bizi bir kez daha haklı çıkardı. 120 bin metrekare kapalı alana sahip olacak projemiz içinde mobilya ve dekorasyon adına yer alan mağazalar dışında bütün detayların en ince ayrıntısına kadar planlanan sosyal alanlar da mevcut olacak. İmar konusunda ise Bursa Büyükşehir Belediye’sinin desteğini almanın rahatlığı ile çalışmalarımıza hız verdik. Bununla birlikte Bursa’da sektörümüzün tek ve en önemli eksiğini tamamen ortadan kaldıracağımızı düşünüyorum. Mobilya ve dekorasyonla ilgili her konuda ihtiyacın en başarılı temsilcileri tarafından çözüleceği bir alışveriş ortamı sağlayarak “Mobilya Merkezi” olma hedefimizin altını çizeceğiz.

KAMU KURUMU MUAMELESİ

Mobilya sektörünü değerlendirir misiniz?

Türkiye mobilya Ürünleri Meclisi sektör raporuna göre, sektörümüz bu gün 214 ülkeye 1,9 milyar dolar ihracat yapan,2001’den buyana sürekli artan ihracat değeri ile dış ticaret açığı vermeyen, 25 milyar dolar üretim ve 10 milyar dolar ihracat beklentisi ile dünyanın ilk 10, Avrupa’nın ise ilk 5 büyük mobilya üreticileri arasına girmeyi hedeflemektedir. Türkiye’de tüm mobilyacılar olarak yaklaşık 9 dernek bir araya geldik. Bu dernekler de MOSFED adı altında bir federasyon oluşturdu.

ŞİMDİDEN YURTDIŞI TEKLİFLERİ GELİYOR

Çarşınızın hikayesi’nden bahseder misiniz?

Çarşının 5 yıllık hikayesi’ni de yazdık. Bu hikâyede, kimse 5 yıldan önce tabela indiremeyecek, kimse devredemeyecek, hatta satamayacak. Arada tüccar olmayacak şekilde, tamamen tüketici ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir proje hazırlandı. Şöyle ki, bir km yürüdükten sonra yorulabilineceği düşünerek bununla ilgili tüm detayları düşünerek çarşıyı bitirdik. 80 tane iş yeri yaptık ama çok sayıda 580 tane talep oldu. Birçoğu sitem etti, neden bizi almıyorsunuz diye. İnsanlar, gezecekler, kafeler de dinlenecekler. Restoranlar da yemek yenebileceği, keyifli bir yer olmasını istedik. Çarşımız tek katlı olması açısından rahatlıkla gezilebilecek. Bu nedenle Türkiye’de bir benzeri yok diyoruz. Bursa Timsah Arena Stadından sonra hatta hastane projesinden sonra en güzel proje olacağını düşünüyorum. Sonra bizim seçtiğimiz marka değeri olan ulusal üretici markaları Casa, Stella gibi bunlardan bazıları. Bursa’ya ait olan Bürosit, Çilek gibi üretici markaları seçmeye özen gösterdik. Bir de yeri çok önemli oto yolla İzmir yolunun kesiştiği yer olasına dikkat ettik. Projemizi yurt dışından duyan kurumlar oldu ve biz daha bitirmeden davet alarak Bakü’ye gittik. Aynısını Bakü’de yapar mısınız dediler. Biz de aynı ortaklarla ve aynı isimle olumlu bakıyoruz. Çünkü en iyi pazarlardan birisi diyebilirim. Orada bayilik açan arkadaşlarımız oldukça memnun. İlk projemiz hayata geçtikten sonra, diğer şehirlerde de talep üzerine aynı projeyi uygulayabiliriz. Projemiz, Kamu Kurumu muamelesi görmesinden dolayı mutluyuz. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanımız da olmasına müteşekkiriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP