İletişim bilgilerinizi ve sosyal medya hesaplarınızı düzenleyin. Özellikle bir adres ve ya telefon numarası değişikliği yaptıysanız mutlaka bunu düzenleyin. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızı güncelleyin.
İş arayan kişiler açısından çoğu zaman bir CV hazırlamanın oldukça zor olabildiğini belirten Liderlik Okulu Kurucusu Erkut Ergenç, “Bu çalışmayı yapmanın yanı sıra hazırlanan bir CV çoğu zaman yıllarca değişmeden kalmakta ve eski içeriğiyle kullanılmaya devam etmektedir. Bu nedenle iş değiştirmeyi düşünmeseniz bile CV’nizi dönem dönem güncellemek, kişisel gelişiminiz açısından da sizi zinde tutacaktır” dedi.
CV’yi güncel tutmanın kişilerin iş bulma fırsatını da artıracağına değinen Ergenç, kolay yoldan CV güncellemeyi yedi adımda anlattı:
1- İlk olarak CV’nize en güncel fotoğrafınızı koyun. Nasıl ki sosyal medya hesabınızdaki profil resminizi zaman zaman değiştiriyorsanız aynı şekilde CV fotoğrafınızı da değiştirin. Bu hususta profesyonel bir fotoğrafçı ile çalışabilirsiniz. “Yok artık daha neler” demeyin. O işi aldığınızda alacağınız maaşın yanında, pahalı olmasa gerek.
2- İletişim bilgilerinizi ve sosyal medya hesaplarınızı düzenleyin. Özellikle bir adres ve ya telefon numarası değişikliği yaptıysanız mutlaka bunu düzenleyin. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızı güncelleyin. CV’nize ‘LinkedIn’ gibi profesyonel hesaplarınızı yazmanızı öneriyorum. Eş zamanlı bu profillerinizi de güncellemeyi unutmayınız.
3- Çok sayıda iş değiştirdiyseniz bir kısmını CV’den çıkartın. Çok fazla iş değiştirmek tecrübe göstergesi değildir, aksine uyumsuz bir kişi olarak algılanmanıza neden olabilir. Bu nedenle iş tecrübelerinizi önem sırasına göre düzenleyin.
4- Yabancı dil becerinizi geliştirdiyseniz bu kısmı güncelleyin. Eğer hala bir ilerleme yoksa dil becerileri için bir kursa yazılın. Eğer bir kursa gidecek vaktiniz yoksa uzaktan eğitimleri değerlendirin. Belki bu dönem ki CV güncellemesinde dil beceri kısmını değiştiremeyeceksiniz ama bir sonrakine değiştirmenin tek yolu bugünden çabalamaya başlamak. Bunu keyifli hale getirebilirsiniz. Yabancı dizi ve filmlerinde inanılmaz dil becerisi geliştirdiğini söyleyebilirim.
5- Bilgisayar becerilerinizi geliştirin. Günümüzde bilgisayar kullanmayı bilmeyen çok az kişi kaldı. Lakin şirketler için ihtiyaç duyulan bazı programları biliyor olmak çok önemli. Bu nedenle bilgisayar bilgisi bölümünü es geçmeyin. Özellikle basit de olsa ‘Excel’ gibi programları iyi kullanmayı öğrenin. Bilgisayarlı muhasebe ve çeşitli şirket yazılım ve uygulamalarını da biliyor olmak sizi öne geçirecektir.
6- Kişisel gelişim seminer ve eğitimlerinizi sertifikalandırın. CV’nizde yer alan bu bölümü güncel sertifika programları güçlendirin. Özellikle yeni çıkan ve popüler seminerlere katılmanız sizi daha güncel gösterecektir. Örgün eğitimlere vakit bulamayanlar için online eğitim programlarını da takip etmelerini öneririm. Bugün Harvard Üniversitesi’nden bile uzaktan eğitim ile sertifika almanız mümkün.
7- Hobilerinizi genişletin. CV’nizde kitap okumak ve müzik dinlemek gibi hobiler varsa acilen silin. Kitap okumak bir hobi değildir. Sizi yansıtan hobileriniz varsa onlardan bahsedin. Örneğin; bir bisiklet ya da motosiklet kullanıcısı iseniz bunu anlatın. Ya da amatör fotoğraf çekiyorsanız bunlardan mutlaka bahsedin. Hobileri olan kişilere işverenler daha çok ilgi duyarlar.
8- Son olarak CV yazmayın. CV’nizi yaşayın.
HABERLER
3 gün önceHABERLER
3 gün önceKÖŞE YAZARLARI
7 gün önceKÖŞE YAZARLARI
12 gün önceKÖŞE YAZARLARI
18 gün önce