AA
GAZİANTEP (AA) – Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca 14-22 Eylül’de gerçekleştirilecek şenliğe, Yunanistan, İspanya, Belçika ve İtalya üzere ülkelerden Michelin yıldızlı şefler katılacak.
Yerli ve yabancı şeflerin düzenleyeceği workshop ve etkinliklerle kentin yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılacak.
Organizasyonda birçok panel, söyleşi, tiyatro, seyahat, stant ve konser yer alacak.
Kentte yetişen birçok coğrafik işaretli eserle yemek yapacak şefler hem kentin eserlerini hem de yemeklerini tatma fırsatı bulacak. Gastronomi kentindeki ustalardan yemeklerin imal kademelerini öğrenecek şefler, bu yeni lezzetleri ülkelerinde de tanıtacak.
Festival Park alanında düzenlenecek aktiflikte ziyaretçilere yöresel lezzetler ikram edilecek.
Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı’ndan Doç. Dr. Oya Özkanlı, AA muhabirine, şenliğin bölgeye değerli katkılarının olduğunu söyledi.
Misafirlerin kentin kültürünü de tanıma fırsatı bulduğunu lisana getiren Özkanlı, şunları kaydetti:
“Festival yaklaşık 10 yıldır yapılıyor. Kültür Yolu Şenliği kapsamında yapılan şenliğin kentimize ve ülkemize katkısı çok fazla. Muhakkak kültürlerin inceliklerini dünyanın her yerinden gelen insanlara tanıtmış oluyoruz. Gastronomi yeme ve içme bilimi. Bu bilimin de hem toplumsal hem de akademik içeriği var. Akademik içeriği eğitimle yapılıyor. Bu eğitimi bilmeyen öğrenciler için aşina olunmasını sağlıyor. Öğrenciler ve halk televizyondan gördükleri çalışmaları burada deneyimlemiş oluyorlar.”
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısım Lideri Prof. Dr. Atınç Olcay da tertip kapsamında birçok yerli ve yabancı turistin kente geleceğini belirterek şöyle konuştu:
“Gaziantep’te birçok konuğumuzu ağırlayacağız. Yurt dışından şefler gelecek. Birçok gastronomi uzmanı ve müellifini ağırlayacağız. Yaklaşık 30 Michelin yıldızlı şefin gelmesini bekliyoruz. Çok hoş etkinlikler olacak. Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Kısmı’nda de lokal şefler müsabakasında 6 üniversite yöresel yemekte yarışacak. Bu tip şenliklerin ülkeye ve bölgeye çok katkısı var.”
Muhabir: Okan Coşkun
ARAŞTIRMA-İNCELEME
22 saat önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce