Ardahan’da yetiştirilen ve bölgenin yöresel yemeği olan kaz eti, sofralarda yerini alıyor.
Ardahan ve köylerinde yetiştirilen kazlar, sonbaharda karın yağması ile kesilip tuzlanarak bir sürede ayazda kurutulduktan sonra satışa sunuluyor.
Ardahan’ın coğrafi konumu, iklimi, hava şartlarından dolayı kaz etine ayrı bir lezzet katarken, kaz eti dışında başta Kaz tüyü, ayakları, kafası, ciğeri olmak üzere vatandaşlar kazların her şeyinden faydalanabiliyor. Son yıllarda Kaz etine olan yoğun talebin artmasının ardından birçok ilde ‘Kaz çiftlikleri’ açıldı Ardajan ve köylerinden büyük şehirlerde satışa sunulan Kazlar ortalama 1200 – 1300 TL aralıklarında satılıyor.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
21 saat önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önce