Kifla nasıl yapılır? Balkanlara özgü bir tarif olan kifla Avusturya’da Bulgaristan’a kadar pek çok ülkede sevilerek tüetilen bir tür ekmektir. Sabah kahvaltılarına, beslenme çantalarına yakışan bu tarifi hazırlamak isteyenler “Kifla nereye ait?” , “En kolay kifla tarifi?” , “Kifla malzemeleri nelerdir?” konuların cevabını araştırıyor. Bulgar usulü kifla tarifi….
Malzemeler:
Öncelikle bir kasenin içerisine maya, yarım su bardağı ılık su, 2 adet kesme şekeri karıştırın. Bu karışıma yavaş yavaş un ekleyin. Amaç boza kıvamı oluşturmak. Boza kıvamı elde ettikten sonra mayalanma işlemi için karışımı kenara alın.
Süt ve şekeri ılıtın. 2 tam yumurta ve 1 yumurta akı süte ekleyip çırpılır. Yumurtanın sarısı bir kaseye alınır.
Ardından tüm malzemeler karıştırın.
Un azar azar ekleyin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar koparıp açın.
Hamurun içerisine marmelat sürüp ay kurabiyesi gibi sarılır.
Kiflalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Ardından kenara ayrılan yumurta sarısı hamurların üzerine sürülür.
Kiflaları 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
*Yeni akit
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce