DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 34160730.45952%
İzmir
20°

HAFİF YAĞMUR

06:24

SABAHA KALAN SÜRE

Kosova yatırımcıların cazibe merkezi oluyor
159 okunma

Kosova yatırımcıların cazibe merkezi oluyor

ABONE OL
25/11/2013 12:42
Kosova yatırımcıların cazibe merkezi oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’da yatırım yapmak için en fazla ilgilenen yabancı ülkeler arasında Almanya, Türkiye,  Macaristan, Yunanistan, Arnavutluk, İtalya ve Slovenya bulunuyor. Yatırımların yapılması için ilgi gösterilen bölümler arasında en fazla enerji (yenilenen enerji), iletişim teknolojisi (IT), tarım ve besin ile tekstil işletmeciliği bulunuyor.

PRİŞTİNE/BALKAN GÜNLÜĞÜ

 

Kosova Yatırımlar Tanıtım Ajansı (APIK) Başkanı Valdrin Lluka, bu yıl içerisinde yaklaşık 250 yabancı şirketin ülkemizde yatırım yapmak için ilgi gösterdiğini açıkladı. “APIK’in artırılmış etkinlikleri sayesinde, Kosova’da yatırım yapmak için ilgi her zamandan daha çok bu yıl gösterildi. Yalnız bu yıl içerisinde yaklaşık 250 yabancı şirket belli bir formda ülkemizde yatırım yapmaya ilgi gösterdi.”diyen Lluka; Kosova Hükümeti’nin, yatırım ikliminin iyileştirilmesi ve işletmenin başlatılmasının kolaylaştırılması için bazı önlemleri aldığını söyledi. Dünya Bankası’nın yabancı ülkelerde yatırımların yapılmasının tavsiye edildiği raporunda 189 ülke arasında Kosova 86. sırada oysa dünyanın 10 reformcu ülkesinden 5. sırada bulunuyor. Yinelenebilir enerji, iletişim teknolojisi, tarım ve besin ile tekstil işletmeciliği alanlarında yatırımlar için yabancıların en fazla ilgi gösterdiklerini belirten APIK Başkanı Valdrin Lluka, Kosova’nın yabancı yatırımlar için bazı önceliklere ve engellere sahip olduğuna vurgu yapmaktadır. Luka “Epoka e re” gazetesine verdiği demeçte şöyle dedi:
“Yabancı yatırımcıların Kosova’da yatırım yapmak için olumlu gördükleri öncülükler arasında işletmelere ülkemizin sunduğu kolaylıklar, ucuz iş gücü ve bölgede en uygun olan ucuz vergiler yer alıyor. Engeller arasında ise elektrik enerjisi ile tedarik, belediyeler ile değişik kurumlarda bürokratik süreçler,  banka kredileri için yüksek faizler,  vergilerin mali kolaylıklar eksikliği ile mali teşvikler yokluğu yanı sıra yasa sistemin gereken bir şekilde işlevsizliği de bulunuyor. ”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP