DOLAR 34,6189 0.16%
EURO 36,3242 0.03%
ALTIN 2.917,330,00
BITCOIN 3272643-3.55924%
İzmir

PARÇALI BULUTLU

12:56

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

154 okunma

Kosova’nın öncelikli sorunu eğitim

ABONE OL
14/09/2010 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

rumelisiad_copyKosova ve Bulgaristan’dan bir grup milletvekili ve belediye başkanı RUMELİSİAD’ı ziyaret etti.

 

 

 

 

 

 

 

Kosova Cumhuriyeti Topluluklar ve Geri Dönüşüm Bakan Yardımcısı Rifat Kransniç, KDTP Milletvekili Müferra Şinik ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, RUMELİSİAD’ı ziyaret etti. RUMELİSİAD Başkan Yardımcısı Naci Şahin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Türkiye’de yaşayan Rumeli göçmenlerinin gönüllerinin yarısının Balkanlar da olduğunu söyledi. 2011 yılında Türk işadamlarının Balkanlar’a daha fazla ilgi göstereceğini söyleyen Şahin, “Özellikle Kosova’da özelleştirmeler yapılırken Türk işadamları çok fazla ilgilenemedi. Çünkü ülkemizde global krizin en derin olduğu dönemlerde özelleştirmeler gerçekleştirildi. 2011’de önümüzü daha rahat göreceğiz. Bursa bir Balkan kenti olduğu için Kosova ile duygusal bağlarımız sonsuz. İlişkilerimiz de samimi ve ciddiyiz. Sadece iş için değil manevi bağlarımız da kuvvetli” dedi.

Kosova’nın en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu kaydeden Şahin, “Kosova’nın sıkıntısı bizim sıkıntımız, üzüntüsü bizim üzüntümüzdür” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Topluluklar ve Geri Dönüşüm Bakan Yardımcısı Rifat Kransniç ise Kosova’da daha çok Türk işadamını görmek istediklerini söyledi. Savaş öncesi şehir merkezinde 2-3 bin kişinin çalıştığı fabrikaların bir çoğunun özelleştirildiğini söyleyen Rifat Kransniç, “10 milyon Euro değerindeki fabrikalar 500 bin Euro’ya satıldı. Yılda 7 milyon Euro ihracat yapan fabrikalar su parasına gitti. Özelleştirmede başvurular az olunca seçme şansı olmadı. Son dönemde daha büyük şirketler yatırım yapıyor ama yetersiz. Önümüzdeki dönemde Türkiye olarak desteklerinizi bekliyoruz. Kosova olarak iktidarı, muhalefeti, Diyanet İşleri, yerel yönetimleri, STK ve TİKA’ya kadar çok desteğinizi gördük” dedi.

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP