Gurbetelli YALÇIN – Anıl BİLGİÇ / ANKARA – BHA
Enerji ve madencilik sektöründe yerli lider firmaları ve dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayan, 11 – 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan EİF Türkiye Madencilik Kongresi ve Fuarı’nın ilk günü Ankara’da geride kaldı.
Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte, enerji ve madencilik sektöründeki son gelişmeler ve yeni teknolojiler katılımcılara sunuldu. Yerli ve yabancı pek çok maden firmasının stant açtığı fuarda, madencilik sektöründe işbirlikleri geliştirildi, katılımcılar şirketlerle bir araya geldi.
Kongrenin açılış konuşmasını, EİF Türkiye Madencilik Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Çiğdem Dilek yaptı. Ardından ise, Maden Petrol İşleri Genel Müdürü (MAPEG) Arslan Narin, TİM Maden Sektör Kurulu ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ve Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye’de madenciliğin önemi üzerine açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Açılış konuşmaları sonrasında Türkiye madencilik sektörünün ihracat potansiyeli üzerine düzenlenen panelde konuşmacılar, madencilik sektörünün Türkiye’de ihracat potansiyeli ve bunun ülke ekonomisine katkısı üzerine katılımcıları bilgilendirdi.
Türkiye Madencilik Sektörünün İhracat Potansiyeli panelinde konuşma gerçekleştiren isimler şu şekilde:
D MİNERAL Genel Müdürü İlhan Poyraz, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Teknik İşler Direktörü Hasan Akbulut, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, KromDer Yönetim Kurulu Üyesi ve DELTA GROUP İcra Kurulu Üyesi Onur Köktürk, Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halim Demirkan.
Türkiye Madencilik Sektörünün İhracat Potansiyeli paneli ardından Türkiye’nin stratejik madenleri üzerine ikinci oturum gerçekleşti. Oturumda konuşma yapan Dr. Caner Zanbak, madenlerde hammaddelerin kritik ve stratejik olarak analiz edilmesi için her bir ürünün ülkeler bazında daha ayrıntılı değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Kritik minerallerin konsantre olarak değil uç ürün olarak işlenmesi gerektiğini Sait Uysal aktaran ise, bu sayede çok daha fazla kar edilebileceğinin de altını çizdi.
Türkiye’nin Stratejik Madenleri oturumu konuşmacıları şu şekilde:
Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Spil Madencilik LTD. Türkiye Kritik Hammaddeler İnsiyatifi Kurucusu Sait Uysal, YMGV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Caner Zanbak, TURMET Endüstriyel Mineraller Genel Müdür Yardımcısı ve Eskişehir Bor Platformu Platform Sözcüsü Umut Rallas.
HABERLER
20 saat önceHABERLER
20 saat önceKÖŞE YAZARLARI
4 gün önceKÖŞE YAZARLARI
9 gün önceKÖŞE YAZARLARI
15 gün önce