AA
İSTANBUL (AA) – Gültekin, Amasya’nın Taşova ilçesinde 1975’te dünyaya geldi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin akabinde Marmara Üniversitesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Öğretmenliği kısmını bitiren Gültekin, farklı vilayetlerdeki birçok okulda edebiyat öğretmeni olarak misyon yaptı.
Kültür-sanat alanında gösterdiği çabaları sebebiyle 2008’de İstanbul İstekli Eğitimciler Derneği tarafından “Yılın Öğretmeni” seçilen Gültekin, her gittiği kentte gençleri teşkilatlandırdı.
Birçok mecmuanın yayın hayatına başlamasına öncülük etti
Vefatına kadar birçok mecmuanın yayın hayatına başlamasına öncülük eden Gültekin, uzun yıllar Türkiye Dergiler Birliği başkanlığı misyonunu üstlendi.
Gültekin, Dünya Dergiler Birliği ile Dünya Türkçe Mecmualar Birliğini kurdu. Bugün hala devam eden ve bir gelenek haline gelen “Dergi Günleri” aktifliğiyle mecmua fuarlarını başlatan öncü isim oldu.
Kosova’dan Azerbaycan’a, Pakistan’dan Fas’a, İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinden yüzlerce mecmuanın fuara iştirakini sağlayan Gültekin, gençlerle yetişkinlerin, okur ile müellifin, şairle öykücünün, dergicilerle dergicilerin ortasında köprüler inşa etti.
Gültekin, lisan ve etimolojiye ilgisinden dolayı Lisan Konutu Etimoloji Topluluğunu kurdu. Topluluk, Dede Korkut, Saltukname, Muhammediye ve Yunus Emre Divanı okumaları gerçekleştirdi.
Çeşitli yayınevlerine ve mecmualara editör, danışman ve yayın kurulu üyesi olarak da katkı sağlayan Gültekin, “Biat”, “Seher”, “Kitap Postası”, “Cafcaf” ve “CF” mecmualarını çıkardı.
“Dünya Bizim” sitesinin kurucuları ortasında yer aldı
Asım Gültekin, kültür sanat haberlerinin derlendiği “Dünya Bizim” sitesinin kurucuları ortasında yer aldı ve uzun yıllar sitenin genel yayın direktörlüğünü üstlendi.
“Yörünge”, “Yedi İklim”, “Yeni Şafak”, “Sağduyu”, “Milli Gazete”, “Karar”, “Vakit”, “Şehrengiz”, “Düş Çınarı”, “Kırklar”, “Gerçek Hayat” ve “Genç” isimli mecmua ve gazetelerde kültür yazıları kaleme alan Gültekin, katıldığı seminer ve konferanslarda gençlerle bir ortaya geldi.
Gültekin, İz Yayınları’ndan çıkan “Alışmak Vefatına Karşı” ve “Birden Bine Türkçe’de Sayıların Kökeni Üzerine Denemeler” kitaplarını yazdı. Vefatının akabinde, yazılarından derlenen “Uçtun Tekrar Mecnun Gönül” isimli yapıtı okuyucuyla buluştu.
Evli ve 2 çocuk babası olan Gültekin, 22 Temmuz 2020’de 45 yaşındayken Yalova’da vefat etti.
Muhabir: Aişe Hümeyra Akgün
BALKAN YEMEKLERİ
4 gün önceHABERLER
13 gün önceKÖŞE YAZARLARI
22 gün önceHABERLER
08 Kasım 2024