Tekstil sektörünün önemli yatırımcısı Söktaş Grubu, tarım ve gıda sektörüne iddialı girdi.
Söktaş Grubu 100 yıllık aile geleneği hayvancılık deneyimini Efeler Çiftliği’ne aktardı. Tasarım, planlama ve uygulama ile 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan Efeler Çiftliği’nin temelleri 2005 yılında atıldı. Toplam 6.450 baş hayvanıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı büyük çiftliklerinden biri olan Efeler Çiftliği, hastalıktan ari ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Sertifikası’na sahip olan Türkiye’nin ilk işletmedir. Avrupa Birliği standartlarında üretilen sütün mililitre başına 100 bin bakteri sınırı varken, Efeler Çiftliği’nde üretilen sütte ise izin verilen bakteri oranı mililitrede sadece 3 bindir. Çiftlikteki hayvanlara asla antibiyotik verilmemekte, soy ağaçları büyük bir titizlilikle kaydedilmektedir. Söktaş Grubu, Efeler Çiftliği’nde ürettiği Türkiye’nin en kaliteli sütünü, 2011 yılı itibariyle, yine kendi iştiraki olan Moova’da kullanmaktadır. Efeler Çiftliği’ne 30 dakika mesafede yer alan Moova Fabrikası, 26 bin 400 metrekare açık alan 10 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük fabrikalarından biridir. Fabrikanın günlük 360 ton çiğ süt işleme kapasitesi bulunmaktadır. Efeler Çiftliği ve fabrika birbirine çok yakın bir mesafede bulunduğundan, çiftliğin sütü besin değerini hiç kaybetmeden, tazeliğini koruyarak fabrikaya gelip, anında işlenip paketlenmektedir.
100 YILI AŞKIN HAYVANCILIK DENEYİMİ
Moova Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kayhan ailelerinin 100 yılı aşkın bir süredir hayvancılıkla uğraştığını belirterek “Bu, bizim geleneksel olarak en iyi yaptığımız işlerden biri. Birikimimizle, değerlerimizle ve fark yaratan yatırım anlayışımızla, en saf, en taze ve en lezzetli sütü, tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Kurduğumuz ekosistem, hem bölgeye çok ciddi bir katma değer sağlayacak hem de süt pazarına yeni bir anlayış getirecek. Çevresindeki çiftçileri ekosisteminin içine alması; anlaşmalı çiftçilerine yem ve süt alım garantisi vermesi, gerektiğinde veteriner temin etmesi; böylelikle örnek alınacak bir kırsal gelişim modelini hayata geçirerek büyüyen bir ekosistem oluşturması da, Efeler Çiftliği’nin ve Moova markasının farklı yatırım anlayışını ve yarattığı değerleri ortaya koyuyor” dedi. Kayhan, sözlerine, “Yeni bir markayız, süt ve peynirle yola koyulduk. Moova markasıyla, tüketicilere, ihtiyaçları olduğunda ulaşabilecekleri ve her zaman güvenebilecekleri bir marka altında hayat kalitelerini geliştirebilecekleri doğal ve “premium” gıda ürünleri sunmayı sürdüreceğiz” diyerek devam etti. Moova’nın tam yağlı sütü Türkiye’deki tek tam yağlı süttür. Yağ oranı minumum yüzde 3,5’tir. Moova’da üç farklı çeşit süt bulunmaktadır: Tam yağlı, yarım yağlı (yüzde 50 daha az yağlı) ve light. Bu sütlerle her peynir aslına uygun şekilde üretilirken Moova’da her peyniri o peynirin ustası yapar. Moova Gıda CEO’su Olcay Sunucu marka ve ürünler konusunda detaylı bilgi verirken, “Uzun, ayrıntılı ve titiz bir çalışma neticesinde üretilen sütümüzün ve peynirlerimizin her birinin kendi türlerinde, türlerinin en iyisi olacağına inanıyoruz. Peynirde yüksek kalite segmenti yaratacağız” dedi. Sunucu, “Peynirlerimiz; günlük, yöresel ve gurme olarak 3 gruba ayrılıyor. Her grup için Türkiye’den ve Avrupa’dan peynir uzmanlarını bir araya getirdik. 1 yıldır tat testlerini hem uzmanlarımızla hem de tüketicilerimizle yapıyoruz. Tulum peyniri seven, her pakette aynı standardı yakalamış gerçek tulum peynirini Moova’da bulacak. Gouda seven, Hollanda’dan getirdiğimiz ustanın formulüyle peynirini Moova’dan alacak” diyerek sözlerini bitirdi. Moova markalı tam yağlı, yarım yağlı ve light sütlerin yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, klasik beyaz peynir, koyun peyniri, keçi peyniri, light taze kaşar peyniri, örgü peyniri, civil peyniri, dil peyniri, tulum peyniri, edam, gouda, cheddar, mozzarella ve pizza mozzarella’dan oluşan 15 çeşit peynir, 40 farklı SKU halinde raflardaki yerini hızla alıyor.
KÖŞE YAZARLARI
3 gün önceKÖŞE YAZARLARI
8 gün önceKÖŞE YAZARLARI
14 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
22 gün önceKÖŞE YAZARLARI
23 gün önce