AA
BERLIN (AA) – CLAIM’in yayımladığı raporda, Almanya’da her gün ortalama 5’ten fazla Müslüman aksisi olay gerçekleştiği bildirildi.
Geçen sene Müslüman aksisi toplam 1926 hadisenin kaydedildiği, bunların yaklaşık 90’ının cami, Müslüman mezarlıkları, restoran üzere yerlere yönelik akınlar olarak belirlendiği aktarıldı.
Müslüman zıddı 1926 ırkçı olay sayısının, 2022’ye nazaran 114 artış manasına geldiği ve bu durumun “son derece alarm verici bir gelişme” olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.
Kayıt altına alınmayan olayların daha fazla olduğunun kestirim edildiği vurgulandı.
Müslüman zıddı hadiselerden etkilenenlerin yüzde 62’si kadın
“İnsanlar Müslüman oldukları yahut Müslüman oldukları varsayıldığı için amaç alınıyor.” sözü kullanılan raporda, 7 Ekim 2023’ten sonra bu hadiselerin süratle arttığına, yalnızca 7 Ekim-31 Aralık 2023 devrinde 679 Müslüman tersi olayın kaydedildiğine işaret edildi.
Raporda, belgelenerek kayıt alına alınan hadiselerin yüzde 66’sının hakaret, tehdit ve iftira üzere kelamlı saldırlar olduğu bilgisi paylaşıldı.
Sözlü hücumları yüzde 19 ile ayrımcılık, yüzde 15 ile adam yaralama, mala ziyan verme, kundaklama ve öbür şiddet olayları içeren “yaralayıcı davranışların” takip ettiği belirtilen raporda, Müslüman aykırısı olaylardan etkilenenlerin yüzde 62’sinin bayan olduğuna dikkati çekildi.
Raporda, “Vakalar değerlendirildiğinde, ötekileştirmenin, ayrımcılığın, aşağılanmanın ve en berbat durumda fizikî şiddetin Müslümanların ve Müslüman olarak görülenlerin hayatın her alanında başına gelebileceğini ve her gün karşılaşabilecekleri bir tecrübe olduğunu gösteriyor.” sözü kullanıldı.
“Sokaklar, otobüsler yahut mescitler uzun vakitten beri inançlı yerler değildir”
CLAIM yöneticisi Rima Hanano, 2023’te Müslüman aksisi taarruz ve ayrımcılıktaki büyük artışın kaygı verici olduğunu belirterek, “Müslümanlar ve bu formda algılanan şahıslar için sokaklar, otobüsler yahut mescitler uzun vakitten beri inançlı yerler değildir.” değerlendirmesinde bulundu.
Hanano, Müslüman aykırısı ırkçılığın daha evvel hiç olmadığı kadar toplumsal alanda kabul görüldüğünü ve toplumun merkezinde kendine yer bulabildiğini kaydetti.
Muhabir: Erbil Başay
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce