DOLAR 32,8826 -0.25%
EURO 35,1821 -0.54%
ALTIN 2.449,68-0,30
BITCOIN 1993538-2.04841%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı’nın Dijital Sağlık Uygulamaları Verimlilik Fuarında Anlatıldı
16 okunma

Sağlık Bakanlığı’nın Dijital Sağlık Uygulamaları Verimlilik Fuarında Anlatıldı

ABONE OL
10/02/2024 17:47
Sağlık Bakanlığı’nın Dijital Sağlık Uygulamaları Verimlilik Fuarında Anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6. VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI’NDA DİJİTAL SAĞLIK UYGULAMALARI YER ALDI

ANKARA-BHA

Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi paydaşlığında, 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda, Türkiye’deki kamu kurumları, teknoloji firmaları, üniversiteler, girişimler ve start-up’lar bir araya geldi.

8-10 Şubat ATO Congresium’da gerçekleşen fuar halka açık olarak gerçekleştirildi. Savunma sanayi, sağlık, tarım gibi birçok alandaki ileri teknolojiler ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından sunuldu.

Sağlık Bakanlığı’nın kullandığı Dijital Sağlık Uygulamalarının yer aldığı stant, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Katılımcıların hastane deneyimi yaşadığı alan içerisinde acil, poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım ve evde sağlık hizmetleri sergilendi. Ayrıca dijital hastane uygulamaları ve yeni nesil hastane sistemleri tanıtımları yapıldı.

Teknolojinin Sektörel Kullanımı Panelinde konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Huzeyfe YILMAZ, Sağlıkta Yapay Zeka ve Teknoloji başlıklı sunum gerçekleştirdi. Yılmaz “Bugün teknolojik ilerlemeyi, dönüşümün öncüsü olmayı ve yenilikçiliği benimseyerek medeniyet birikimimizi geleceğe taşımaktayız. Geçmişten geleceğe teknolojinin getirdiği fırsatları en üst düzeye çıkarmak için inavosyonda sağlam bir perspektifte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız.” Dedi.

Fuarın ana teması “Gelecek İçin Teknoloji” konusuna değinen Yılmaz, dünya da ilerleyen teknoloji trendlerini yakından takip ederek, sağlık alanında yeni projeler geliştirdiklerini ifade etti.

Ayrıca büyük verinin analiz edilmesi; yapay zekâ ve makine öğrenmesiyle, sağlık alanında kullanılabilecek yapılandırılmış bilgiye erişiminin sağlanması ve bilgi yönetimiyle hastalık haritalarının oluşturulabilmesine dikkat çeken Yılmaz, ilgili yeni teknolojilerin ulusal sağlık profilinin çıkartılmasına ve sağlık politikalarının belirlenmesine katkı sağladığını belirtti.

 

    En az 10 karakter gerekli