DOLAR 34,5438 0.17%
EURO 36,0189 -0.63%
ALTIN 2.993,391,07
BITCOIN 33783241.38506%
İzmir
18°

PARÇALI BULUTLU

19:12

YATSIYA KALAN SÜRE

Teşebbüs ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecek
186 okunma

Teşebbüs ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecek

ABONE OL
11/09/2024 21:00
Teşebbüs ekosistemine daha fazla yabancı kaynak çekilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini belirterek, “Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye’de bulunan teşebbüs şirketlerine artık yatırım yapabilecek.” dedi.

Bakan Şimşek, AA muhabirine, teşebbüs sermayesi alanında yapılacak yeni düzenlemeye ait değerlendirmede bulundu.

Girişim sermayesi yatırım fonu mevzuatında birtakım değişiklikler yapılacağını tabir eden Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapmalarını kolaylaştırmak ve onlarla işbirliklerini geliştirmek gayesiyle Yatırım Ortamını Düzgünleştirme Uyum Heyetinin hareket planı kapsamında alınan kararları hayata geçirdiklerini söyledi.

Şimşek, yapılacak düzenlemeye ait, “Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye’de bulunan teşebbüs şirketlerine artık yatırım yapabilecek. Şimdi kurulmamış bir teşebbüs şirketine ileri vadede ortak olma hakkı veren mukavelelerle yatırım yapılmasının önünü açıyoruz.” diye konuştu.

Yeni finansman yöntemi

Böylece sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini vurgulayan Şimşek, “Yapacağımız değişiklikle ülkemizin teşebbüs ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz.” tabirini kullandı.

Şimşek, bunun yanında direkt yatırım yerine teşebbüs sermayesi yatırım fonu üzerinden riskin dağıtılarak yatırımın çeşitlendirilebilmesine imkan sağlayacaklarını lisana getirdi. Daha evvel yatırım almış ve yatırım çeşidi kapanmış teşebbüs şirketlerine yatırım yapılabilmesinin önünü açacaklarını belirten Şimşek, “Bu düzenlemenin öteki bir avantajı olan ‘şemsiye fon’ yapısı sayesinde ise yeni fonların kuruluş süreçleri epey kısalacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Deniz Çiçek Palabıyık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP