DOLAR 34,3780 0.03%
EURO 36,5300 -0.05%
ALTIN 2.879,170,25
BITCOIN 2986164-3.24476%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

191 okunma

İtfayeden Gölet uyarısı

ABONE OL
03/09/2020 01:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yaz sıcağından bunalan vatandaşları serinlemek için göletleri tercih etmemeleri konusunda uyardı.

Yaz sıcağından bunalan ve gölet ya da su birikintilerine girerek serinlemeye çalışanların ciddi hayati tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Doğan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, geçmiş yıllarda sıklıkla yaşanan boğulma olaylarının tekrarlanmaması için denetimlerini sıklaştırdıklarını kaydetti. Vatandaşları,  ‘ölüm tuzağı’ olarak nitelendirilen su birikintileriyle derelere ve göletlere girmemeleri konusunda uyaran Doğan, Bursa’daki göletlerde incelemelerde bulunduklarını ve Uluabat Gölü, Yedigöller Göletleri, Gölbaşı ve Gölyazı gölleri, Demirtaş Barajı, Aksu, Kozluören, Gölcük, Babasultan Barajları, Nilüfer, Ağlaşan, Mandıras dereleri, Seydiabat Şelalesi ve Serme, Iğdır kanalları ile Dokuz göllerin yüzülmeye uygun alanlar olmadığını vurguladı.

“İzinli havuzlarda yüzülmeli”
Yaz aylarında boğulma vakalarının arttığını belirten Doğan, “Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin, serinlemek için bilinçsizce, yüzmeye uygun olmayan gölet, dere ve bu gibi yerlere girmeleri oldukça tehlikeli. Vatandaşlarımız yüzme için kesinlikle resmi izinli olan denizlerle, şehir içindeki havuzları tercih etmelidirler” dedi. Vatandaşları can simidi kullanmaları konusunda da uyaran Doğan, hafriyat kazılarında biriken sularla ilgili de yer sahiplerini güvenlik önlemi almaları konusunda tebliğlerde bulunduklarını, gerekli yerlere tel ve çit yapıldığını, uyarı tabelalarının konulduğunun altını çizdi.

‘110’ hattı ücretsiz
Boğulmaların en fazla gölet, çukurlar, kanal, nehir ve baraj göllerinde meydana geldiğine dikkat çeken Doğan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı bünyesinde deneyimli ekiplerin, su üstü ve sualtı arama kurtarma çalışmaları yaptığını hatırlattı. Doğan, “İtfaiyemiz bünyesinde 8 eğitimli ve deneyimli dalgıç, 2 bot ve diğer modern dalgıç donanımlarımızla boğulmalara karşı 24 saat görev başındayız. Ayrıca, olası bir boğulma vakasında vatandaşlar 110 numaralı telefondan ücretsiz olarak itfaiyeye ulaşabilirler” diye konuştu.

 

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP