Tournedos Rossini tarifi! Masterchef Tournedos Rossini nasıl yapılır? 19 Aralık Danilo Şef'in imza yemeği Tournedos Rossini yemek tarifi!

27 Nisan 2024 - 20:53

Tournedos Rossini tarifi! Masterchef Tournedos Rossini nasıl yapılır? 19 Aralık Danilo Şef’in imza yemeği Tournedos Rossini yemek tarifi!

Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Tournedos Rossini tarifi oldu. Peki en güzel Tournedos …

Tournedos Rossini tarifi! Masterchef Tournedos Rossini nasıl yapılır? 19 Aralık Danilo Şef’in imza yemeği Tournedos Rossini yemek tarifi!
Son Güncelleme :

20 Aralık 2021 - 23:00

255 okuma
(Last Updated On: 20/12/2021)

Masterchef’te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Tournedos Rossini tarifi oldu. Peki en güzel Tournedos Rossini yemek tarifi nasıldır? Tournedos Rossini yemeği nasıl yapılır? Tournedos Rossini için gerekli malzemeler nelerdir?

TOURNEDOS ROSSINI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Tenterloin 300 gr
  • Foie gras 90 gr
  • Taze Biberiye 1 adet
  • Taze Kekik 1 adet
  • Zeytinyağı 50 ml
  • Maldon tuz 10 gr
  • Karabiber 5 Gr
  • Semola un 30 Gr
  • (Roast beef stock)
  • 1 dilim ilikli kemik
  • 50 gr Salça
  • 20 Gr nişasta
  • 1 Soğan
  • 1 havuç
  • 1 kelle sarımsak
  • 1 stick kereviz
  • 1 adet defne yaprak
  • (Potato foam)
  • 75 ml süt
  • 75 g tereyağı
  • 1 g tuz
  • 1/2 g muskat cevizi
  • 200 g patates
  • 15 ml patates suyu
  • 2 ml truffle yağı
  • ( Garnish )
  • 1/2 Fresh túrif
  • 2 adet Baby pazı ( yeşil yapraklar )
  • 30 gr tereyağı ( pazı için)
  • ( Tost ekmek )
  • 400 Gr un
  • 225 Gr buz ( kırık buz )
  • 6 Gr tuz
  • 15 Gr şeker
  • 15 Gr maya

TOURNEDOS ROSSİNİ NASIL YAPILIR?

Takoz kesilmiş etimizi hafifçe üstüne elimizle bastırın iki parmak kalınlığa getirin daha sonra üstüne taze biberiye biraz zeytinyağı tuz, karabiber ekleyin etimizi vakum poşetine koyarak vokumlayınız

65 c 20 dk sous vide tekniği kullanarak pişirin daha sonra paketi acip tavada tereyağı ve biberiye ile mühürleyin ve etrafını kare şeklinde kesin. Kestiğiniz etin renginin pembe olması normaldir…

(Kaz ciğeri)

Kaz ciğerini dilimleyip tuz, biber ve semolayla unlayıp tereyağında hafif ateşte kızartın, için yumuşak dişinin çıtır olmasına dikkat edin.

Roast beef stock

İlk olarak kemikleri yağda kızartın.

Ardından sebzeleri un ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.

Sebzeler pembeleşince salça ve suyu ilave edin.

Taze baharatları ve sarımsağı da ilave edin ve tüm malzemeleri 30 dakika kadar kaynatın.

Tencereyi ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Eğer suyu azalıyorsa sıcak su ilave edebilirsiniz.

Sürenin sonunda ocağın altını kapatın ve sosunuzu ılımaya bırakın.

Son olarak ılıyan sosu tülbent ya da süzgeç yardımı ile süzüp kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlk etapta koyduğunuz sıvı miktarı yarı yarıya azaldığında ocağın altını kapatabilirsiniz.

Beef sosunuz hazır.

Potato foam

Patatesleri soyup haşlayın daha sonra süzüp içine tereyağı süt muskat tuz biber ekleyin püre haline getirin birazcık türüf yağı ekleyin…

Tost ekmek

Bütün malzemeleri hazırlayıp hamur yoğurma makinasında 4 dakika yoğurunuz, su yerine kırık buz kullanırsanız hamurunuz daha güzel ve formda olacaktır, daha sonra mayalandırıp ekmek pişirme kalıplarına koyarak 180c 25 dk pişirin ..

Garnitür

Baby pazilari hafif sarımsaklı yağdasoteleyin tuz biber ekleyin.

Yemeğimizi servis ederken taze Türüf mantarı kullanabilirsiniz.

Servis esnasında

Tereyağında biberiye ve kekik ile kızarmış ekmek dilimi, üstünde orta pişmiş suos wide pişmiş dana bonfile , üstünde çıtır kaz ciğeri , tereyağında beklemiş sote baby pazı , miss kokulu taze türüf köpüğü ve ilikli rost edilmiş kemik ve kök sebze özü suyu ile tamamlayarak güzel bir sunum yapabilirsiniz.. biz böyle dekorladık sizde kendi stilinizi ve dokunuşlarınızıkatabilirsiniz….

Gündem

Haberler.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.