Türk Ekonomisine & Diplomasisine Konak Belediyesinden Büyük Katkı

19 2024 - 00:26
Balkan Günlüğü gazetesi SR Basın Yayın Ltd. Şti’ine ait olup, Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Basın İlan kurumuna kayıtlı bir gazetedir. Anadolu Ajansı’nın abonesi olan gazetemizin Balkan Haber Ajansı (BHA) isminde bir ajansı vardır.23 Aralık 2007 yılında yayın hayatına başlayan Balkan Günlüğü gazetesi, hedef kitlesi ve konsepti itibariyle Türkiye’de ilk gazetedir. Hedef okuyucu kitlesi, İzmir’deki 1,5 Milyon Türkiye genelindeki 17 Milyon civarındaki Balkan-Rumeli göçmeni yurttaşıdır. Ulusal ve Uluslararası yayın yapan gazetemizin düzenli haftalık basım adeti; 20 bin’dir.Gazetemiz,Türkiye’de 52 şehir,yurt dışında 12 ülkede ( Yunanistan,Bulgaristan,Makedonya,Kosova,Arnavutluk,Bosna-Hersek, Romanya,Hırvatistan,Sırbistan, Karadağ,Moldova,Slovenya ) okuyucusu ile buluşmakta.

Türk Ekonomisine & Diplomasisine Konak Belediyesinden Büyük Katkı

(Last Updated On: 13/12/2009)

Reklam değil, realitedir başlıktaki konu ve yıllardır benim savunduğum uygulanabilen bir teoridir aslında. “Bir yerel yönetici sadece o bölgeye hizmet etmekle kalamaz. Bir belediye başkanı hem şehri/belde için, hem de ülke prestijini ve diplomasisi için çalışır ve ülke diplomasisine, ekonomisine, ihracatına, imajına, turizmine, kültürüne çok büyük katkılar sağlaması gerekir”. Belediye başkanı olduğunda, partiyi bir tarafa bırakır çünkü herkesin Başkanıdır. Ama aynı zamanda hem partisinin, hem kendisinin aynası olur hem o bölge gelişimine hem de halkının 4-5 yıllık bir dönem için kaderini belirlemiş olur.
Gelişmiş ülkelerde yerel yönetim adayını belirlerken sadece yerele hizmet edecek bir aday değil de hem yerele hem de o belde/ilçe/şehri/büyükşehri dünya ile bütünleştirecek, yeni misyonla yeni vizyon sahibi bir aday gösterebilme çaba sarf edilir. O aday, adaylığa niyetlenmeden çok öncesinden dünyanın birçok ülkesinde örnek belediyeleri gezip, belediyelerinin nasıl işlediğini yakından görüp, bilgi toplayıp, başına geleceği belediye için örnek teşkil edecek modern proje üretmiş olması gerekmektedir. Yerele hizmetin yanı sıra bir belediye başkanı kendi inisiyatifiyle o ili/beldeyi dünya ile bütünleştirmelidir. Dünyanın birçok iliyle kardeş belediye yapar, tecrübeler paylaşılır ve o başkan böylece belediyesi için çok daha verimli çalışmalar yapar. Hem ekonomik ve üretim hem istihdam hem de şehirleşme bakımından çok büyük hizmetleri olur.
Belediye başkanı kendi belediye sınırları içerisinde yabancı ülkelerden gelen işadamı, akademisyen, siyasetçi, misafir, öğrenci ve turistiyle birebir ilgilenmeli ve hatta kendisi davet etmelidir. Benim 8 aydır yakından şahit olduğum örnek bir belediye ve bir başkan var. O da İzmir’in Konak Belediyesi ve başkanı Dr. Hakan Tartan’dır.
Başkan Dr. Tartan seçilir seçilmez, devamlı ilgisinde olduğu Balkan ülkeleriyle diplomatik ilişkilere zaman kaybetmeden başladı ve dünyanın en yeni ülkesi olan Kosova Cumhurbaşkanını davet ederek 3 gün ağırladı. Ben hep yanındaydım, ve çok güzel geçmişti. Peki İzmir’e getirisi ne oldu mu? Çokça iş bağlantıları yapıldı, birçok anlaşmanın tercümanlığını ben yaptım. İzmir’den Balkanlara milyonlarca Euro mal gidiyor.
Başkan Dr. Hakan Tartan Arnavut ve Balkan Dostudur. Bu dostluğu Bakan iken göstermiştir. Kosova savaşında sırp soykırımından topraklarından kaçmak zorunda kalan yüzbinlerce Arnavut kardeşlerimize büyük yardımları olan, insanlık adına büyük hizmetleri var. İzmir’de okuyan sadece Arnavut ve Boşnak öğrencilerinin değil, yardımlarıyla tüm Türk Dünyasını ve Akraba Topluluklarından gelen 2278 öğrencinin değerli bakanıdır, başkanıdır, hocasıdır, ağabeyidir. Dr. Hakan Tartan, İzmir’de okuyan, hayatının en değerli beş yılını Türkiye’nin en güzel şehirlerinden olan İzmir’de harcayan bu 2278 konuk delikanlının “bu şehre aileleriyle beraber tekrar tekrar gelmeye yemin ederek ayrılmalarının gerekliliğini inandığındandır ki yardımlarını esirgememektedir. En son birkaç gün önce İzmir-Arnavut Öğrenciler Birliği’nin düzenlemiş olduğu “Arnavut Bayrak Gününün 97. Yıldönümü Kutlamaları” için yaptığı katkı ve yardımlarıdır. Tirana ve Priştina Arnavut başbakan ve bakanlar düzeyinde ve Türkiye’de Arnavutluk ve Kosova diplomatlarından Türkiye’ye ve halkına ve özellikle Konak Belediyesi ve başkanına Dr. Hakan Tartan’a, Arnavut öğrencilerine böyle mutlu gününde yaptıkları katkılarından dolayı teşekkürlerini sundular.
Yetişmelerinde Türkiye’nin büyük desteği olduğu bilincinde olan bu öğrenciler, yarının Diplomatları, Doktorları, Ekonomistleri, Teologları, Öğretmenleri, Mühendisleri, Siyasetçileri, Sanatçıları olacaklardır. Hocamız, başkanımız Dr. Hakan Tartan çok iyi biliyor ki buralarda okuyan başta Arnavutluk ve Kosova  olmak üzere tüm Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Öğrencileri, ülkelerine döndüklerinde Konak’ın, İzmir’in ve Türkiye’nin birer Fahri Temsilcisi olacaklardır.
Belediyesine, iline, ülke ekonomisine ve diplomasisine her açıdan katkı sağlayan Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan’a ve ekibine başarıların devamını dilerim…

Sokol BRAHAJ

 

 

 

 


 

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.