*1997 yılından bu yana Türk-Yunan dostluğu adına çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Berrak Taranç, Yunanistan’da köklü bir sanat topluluğu olan Pan Helenik Koral ve Orkestral Toplulukları Yönetkenleri Birliği’ne “Onur Üyesi” olarak seçildi. Bu üyeliğe seçilen iki kişiden biri olan Prof. Dr. Taranç, Onur Üyeliği’ni Güney Kıbrıslı sanatçı Maro Skordi ile paylaşıyor…
Mehmet Onur Tekin
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrak Taranç, merkezi Yunanistan’da bulunan “Pan Helenik Koral ve Orkestral Toplulukları Yönetkenleri Birliği” tarafından Onur Üyeliği’ne seçildi.
1997 yılından bu yana Türk-Yunan dostluğu üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Taranç, 2 kez UNESCO’nun düzenlediği “İki Denizin Yaratıcı Kadınları Festivali”nde besteci, söz yazarı ve yönetken olarak yer alırken 1 kez de Şan Partilerini seslendirerek katılımda bulundu. Prof. Dr. Berrak Taranç’ın korosu “Voice Of İzmir”, Türk-Yunan dostluğu için sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış şarkıları söylemeye devam ederken, Pan Helenik Koral ve Orkestral Toplulukları Yönetkenleri Birliği Onur Üyeliği”ne seçilen ilk Türk olma özelliğini taşıyor. Topluluğa seçilen ilk Onur Üyesi ise Güney Kıbrıslı sanatçı Maro Skordi.
Onur üyeliği ödülünü almak ve düzenlenen sempozyumda sunum yapmak için 8-9 Mayıs tarihlerinde Atina’ya giden Prof. Dr. Taranç, “Türk Eğitim Sisteminde Çocukların Müzik Eğitimi İçin Türk Halk Şarkıları, Geleneksel Türk Musikisi ve Türk-Yunan Ortak Şarkılarının Günümüzde Kullanımı” adlı bildirisini, Prof. Dr. Berrak Taranç’ın eşi Dr. Ragıp Taranç da aynı sempozyumda “Çocuk Şarkılarının Türk Sinemasında Kullanımı” adlı bir bildirisini sundu. Ödülünü Topluluk Başkanı Menelaos Paleodimopoulos ve Topluluk Genel Sekreteri Stathis Oulkeroglou’nun elinden alan Prof. Dr. Taranç’ı Türkiye Cumhuriyeti Atina Pire Konsolosu Beyza Üntuna da yalnız bırakmadı.
Prof. Dr. Taranç “Bu topluluğa onur üyesi olarak seçilmek Türk-Yunan dostluğuna atılmış büyük bir adımdır. Pan Helenik Koral ve Orkestral Toplulukları Yönetkenleri Birliği uzun yıllardır faaliyet gösteren ve amacı sanat yapmak olan bir topluluk. Barış kültürünü sanatçılar desteklediği sürece yarınlarımız ve gelecek nesillerimizin güvenliği sağlam temeller üzerine kurulmuş olacaktır. Benim en çok benimsediğim ideoloji barış ideolojisidir, bunu tüm eserlerimde yansıtarak dünyada bir iz bırakmaya çalışıyorum. Bu üyeliği alan ilk Türk olmak da ayrıca gurur verici” dedi.
Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin destekleri ile uluslararası platformlarda barış kültürü adına çok yönlü çalışmalarda bulunduklarını belirten Prof. Dr. Taranç sözlerine “İnanıyorum ki benim gibi düşünen bilim ve sanat insanları oldukça dünyamız yaşanılması daha güzel olan bir yapı kazanacaktır” şeklinde devam etti.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce