İzmir Ak Parti Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Türkiye’nin Roma’da Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Konferansı’nda yapılan seçimlerde 2013–2016 dönemi için FAO Konsey üyeliğine seçildiğini söyledi.
ANKARA/Balkan Günlüğü
İzmir Ak Parti Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, Türkiye’nin Roma’da Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Konferansı’nda yapılan seçimlerde 2013-2016 dönemi için FAO Konsey üyeliğine seçildiğini söyledi. Sait, Türkiye’nin FAO Konseyi’ne seçilmesinin, ülkemizin gıda güvenliği, sürdürülebilir kalkınma, tarım, açlığın önlenmesi ve kırsal kalkınma alanlarındaki uluslararası rolünün ve çabalarının bir tezahürü ve bu meyanda yürüttüğü çok taraflı diplomasinin bir neticesidir” dedi. Rifat Sait şöyle devam etti: “Türkiye bugüne kadar gıda ve tarım alanında sürdüre geldiği yoğun çabalarını, FAO Konferansı’ndan sonra örgütün en önemli karar ve icra organı olan FAO Konseyi’nin bir üyesi olarak da aktif bir şekilde sürdürecektir.”
Rifat Sait, Türkiye’nin tarım alanında dünyada ilk sırada yer aldığını, İzmir’in de Türkiye’de tarım konusunda liderliğini koruduğunu söyledi. Türkiye’nin tarımsal hasılasıyla dünyada 6. sırada bulunduğunu hatırlatan Sait, süt üretiminde Türkiye’nin 13,8 milyon ton ile dünyada 8’nci sırada yer aldığını, geçen yıl ağırlıklı İzmir’den olmak üzere Ege’den 163 ülkeye 3,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.
“Türkiye, tarım alanında dünyada böyle bir yerdeyken İzmir’in bunda önemli bir payı var” diyen Sait, “Türkiye’de organik olarak üretilen 136 çeşit tarım ürününden 86’sı İzmir’de üretiliyor, süt üretiminde İzmir, Türkiye birincisi, ilimizde 113 tür bitkisel ürün, 13 tür hayvan yetiştiriciliği yapılıyor. İzmir hayvancılığın genetik ıslahıyla ilgili teknolojilerin geliştirildiği bir merkez haline geliyor. İzmir yüzölçümünün yaklaşık 1/3’ünde tarım yapılıyor” diye konuştu.
ARAŞTIRMA-İNCELEME
1 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce