Kosovalı olduğunu, Türkiye ile Kosova’nın birbirine benzer gastronomi kültürü olduğunu kaydeden Sait, şöyle konuştu:
“Yeme, içme konusunda herkes bir şey söyleyebilir ama doğru şeyleri söylemek lazım. Gastronomi sadece yemek içme değil, doğru yemek lezzetli yemekleri güzel bir şekilde değerlendirmektir. Türkiye’de bu konuda çok önemli ve zengin bir ülke. Biz TİMBİR olarak bu alanda çalışmalar da yürütüyoruz. Gastronomi kültürünü doğru bir şekilde anlatmamız lazım. Her şey yerinde çok güzel. Gaziantep’in baklavası her yerde var ama Gaziantep’de yapılmasının bir özeliği oranın kuruluğu ve nemi baklavanın en güzel şekilde yapılmasına neden oluyor. Her bölgenin kendine özgü bir yemeği var, güzelliği var. Kendi bölgesinde ve yerinde tanınması daha doğru anlatılması ve tanıtılmasında yarar sağlıyor”
ARAŞTIRMA-İNCELEME
22 saat önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce