Büyükelçi Mauricio Bueso Chinchilla, ziyaret hakkında bilgi verirken, Honduras’ın 10 milyon nüfusuyla, Cumhurbaşkanı Xiomara Castro’nun seçilmesiyle birlikte uluslararası alanda saygın bir konum elde etmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. “Cumhurbaşkanımız beni bu nedenle gönderdi. Yatırıma ihtiyacımız var” diyen Chinchilla, Honduras’ın dış ticaretinde kahvenin önemli bir yere sahip olduğunu ve Panama Kanalı’nda yaşanan kuraklığa karşı alternatif çözümler arandığını ifade etti. Türkiye ile inşaat, demir-çelik ve savunma sanayi alanlarında iş birliğini artırmak istediklerini vurguladı.
ATO Başkanı Gürsel Baran ise konuşmasında, coğrafi mesafe ve yetersiz bilgi birikimi nedeniyle Honduras ile ticari ilişkilerin yeterince geliştirilemediğini ancak Türkiye’nin Orta Amerika Entegrasyon Sistemi’ne 2015’te bölge dışı gözlemci üye olmasının bu durumu değiştirmeye başladığını dile getirdi. Baran, Honduras’ın Türkiye’nin Orta Amerika’daki dördüncü ticaret ortağı olduğunu belirterek ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilebileceğini ifade etti. Türkiye’nin demir çelik üretiminde Avrupa’da ikinci, dünya genelinde yedinci sırada olduğuna dikkat çeken Baran, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladı.
Toplantıda, savunma sanayi ve demir-çelik alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri, Honduras ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki görüşlerini paylaştılar. Honduras Fahri Konsolosu Bülent Akarcalı ise iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Serbest Ticaret Anlaşması’nın mevcut ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce