Toplantıya Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliği protokolü imzalayan eğitim, kültür, sağlık ve insani yardım gibi alanlarda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren Kızılay, Yeşilay ve Türkiye Diyanet Vakfının da bulunduğu 21 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Açılış konuşması yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, yaptığı konuşmada, İnsanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak Türkiye Cumhuriyeti adına yurt dışında eğitim hizmetleri veren Türkiye Maarif Vakfı 22 Kamu Kurumu, 76 Üniversite, 43 Sivil Toplum Kuruluşu 14 Eğitim Kurumu ve özel teşebbüsler olmak üzere toplamda 155 kurum ve kuruluş ile iş birliği yaparak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Türkiye Maarif Vakfı’nın 2023’e doğru hedeflerine vurgu yapan Akgün, “Türkiye Maarif Vakfı 2020-2023 Stratejik Planı’nda, Kurum kültürü ve kalitesinin geliştirilmesi, Finansal yeterliliğin sağlanması, İnsan kaynağının güçlendirilmesi ve Eğitimde uluslararası bir marka olunması, stratejilerini benimseyerek çalışmalarını sürdürecektir. 2023’te Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin en az yarısında faaliyete geçilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.
TBMM tarafından özel bir kanunla 2016 yılında kurulan Türkiye Maarif Vakfının kâr amacı gütmeyen eğitim alanında faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Akgün, vakfın ilkelerini şöyle açıkladı:
“Tüm insanlığı kuşatıcı bir eğitim vizyonuyla hareket eder. Kalkınma için küresel ortaklığı gerçekleştirmeye çalışır. Evrensel ilköğretimin gerçekleştirilmesine hizmet eder. İnsanlığın ortak birikim ve değerlerini kendi değerleri addeder. Anadolu’nun kadim irfan geleneğini evrensel insanlık mirasıyla buluşturur. 193 ülkenin çocuklarını, gençlerini, kendi potansiyel öğrencisi, eğitimcilerini de kendi potansiyel eğitimcisi olarak görür. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için temel unsurun nitelikli insan gücü olduğuna inanır.”
İstişare Toplantısının amacına değine Prof. Dr. Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Maarif Vakfı ile iş birliği protokolü imzalamış bulunan kurum ve kuruluşlarla protokol kapsamında mevcut iş birliklerinin niteliğini arttırmak, daha verimli sonuçlara odaklanmak ve 1. İstişare Toplantısı kapsamında ortaya konulan sorun, öneri ve talepleri değerlendirmek amacıyla bu toplantı düzenlenmektedir.”
1. İstişare Toplantısında öne çıkan başlıklar hatırlatan Akgün, “İnsan Kaynağı Niteliğinin Geliştirilmesi, Uluslararası Öğrencilerin Desteklenmesi, Suriyeli Çocukların Eğitimi Sosyal Sorumluluk Projelerinin Geliştirilmesi ve Farklı Dillerde Ders Kitapları ve Destek Materyalleri Basımı gibi öne çıkan bu başlıklar altında 11 tane sorun, talep ve öneri ortaya konmuştur. Söz konusu toplantının raporu kitapçık halinde basılarak birer adet katılımcı kurumlara iletilmişti.” dedi.
Akgün’ün konuşmasının ardından iş birliği faaliyetleri ve 1. İstişare Toplantısında elde edilen sonuçlara dair Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı bir sunum yaptı.
Programın son kısmında Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah moderatörlüğünde gerçekleştirilen istişare oturumunda ise STK yöneticileri, Türkiye Maarif Vakfı ile yurt içinde ve yurt dışında geliştirdikleri iş birlikleri faaliyetleri ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce